Albanien booker EM-billet efter et point i Moldova

Albanien booker EM-billet efter et point i MoldovaProfimedia
Albanien er som det næste hold i rækken klar til næste sommers EM i fodbold i Tyskland.

På udebane i Moldova spillede holdet fredag aften 1-1, hvilket akkurat var nok, da Albanien inden opgøret kun skulle bruge et enkelt point for at sikre EM-deltagelse næste sommer.

Moldova kan med det ene point mod Albanien matematisk stadig nå andenpladsen, der giver adgang til næste sommers EM, men senere fredag aften kan Tjekkiet slukke det håb, hvis holdet slår Polen på udebane.

Albanien har kun tabt en enkelt kamp i kvalifikationen, og med det ene point fredag kravler holdet op på 14 point efter syv kampe i kvalifikationsgruppe E og er dermed sikret en plads blandt de to bedste.

I kampen i Moldova satte gæsterne fra Albanien sig fra kampens start på tingene.

Efter lidt mere end 20 minutters spil kom gæsterne for alvor på kurs mod næste års EM-slutrunde, da Moldova begik et klodset straffespark, som Albaniens angriber Sokol Çikalleshi sikkert omsatte til en 1-0-føring.

Det var tydeligt kampen igennem, at Albanien kunne nøjes med et enkelt point.

I anden halvleg trak holdet sig længere tilbage på banen og overlod initiativet til Moldova, der længe ikke så ud til at skabe noget.

Mod kampens afslutning pumpede Moldova en række bolde ind i feltet, og med et par minutter igen gav det pote, da midtstopperen Vladislav Babohlo sparkede en løs bold i nettet og udlignede til slutresultatet 1-1.

Begge hold mangler en enkelt kamp i kvalifikationen. Albanien skal mandag en tur til Færøerne, der ikke har noget at spille for, mens Moldova potentielt kan ende i en direkte duel med Tjekkiet om den sidste EM-plads i gruppen.