Kasakhstan holder presset på Danmark med nervøs sejr over San Marino

Kasakhstan holder presset på Danmark med nervøs sejr over San MarinoProfimedia
Upåagtede San Marino var ikke milevidt fra at sende Danmark til EM fredag eftermiddag dansk tid.

Men Kasakhstan afværgede efter en sjælden San Marino-scoring katastrofen i en nervøs afslutning og vandt 3-1.

Dermed fastholder Kasakhstan presset på Danmark og Slovenien i kvalifikationens gruppe H.

Kasakhstan har nu 18 point for ni kampe, mens Danmark og Slovenien begge har 19 point før det indbyrdes møde i Parken fredag aften.

Her booker en eventuel vinder billet til EM i Tyskland næste sommer, mens taberen eller eventuelt begge ved uafgjort stadig kan overhales af Kasakhstan.

Kasakhstan gæster mandag Slovenien i sin sidste kamp, mens Danmark ude møder Nordirland.

Særligt hjemmeholdets 23-årige startdebutant Islam Chesnokov havde fredag en forrygende aften i Astana.

Efter små 20 minutter tævede han en løs bold i nettet fra kanten af feltet til 1-0, og kort inde i anden halvleg tæmmede han en lang fremlægning og svingede igen sit venstreben på mesterlig vis og fordoblede føringen.

San Marino havde ikke haft mange offensive indslag, inden holdet efter en times spil scorede sit blot andet mål i kvalifikationen.

Kasakherne fumlede defensivt efter en dødbold, og så kastede forsvarsspilleren Simone Franciosi sig frem og halverede med hovedet forspringet.

Det gav tydelige nerver på hos hjemmeholdets spillere i den sidste halve time, men gæsterne formåede ikke for alvor at skabe de muligheder, der skulle til for at skabe udligningen.

I stedet lukkede Abat Aymbetov i overtiden kampen på et straffespark.