England kommer bagfra, slår Italien og kvalificerer sig til EM

Harry Kane fejrer sin scoring af Englands tredje mål mod Italien.
Harry Kane fejrer sin scoring af Englands tredje mål mod Italien.AFP
England bookede deres plads ved UEFA Euro 2024 med en 3-1 sejr over Italien på Wembley, hvor Harry Kane endnu en gang viste sig at være stjernen i showet efter at have registreret 33 målbidrag i sine sidste 30 optrædener for Three Lions.

Gareth Southgateshold lagde stærkt ud med nogle skarpe afleveringer og testede tidligt temperaturen på kampen, da Marcus Rashfords frispark fra en god position sejlede kort over målet.

Men det var Azzurri, der brød dødvandet takket være en mand, der ikke just har de bedste minder fra London. Gianluca Scamacca, der kommwr fra en hård periode i West Ham, scorede sit første mål nogensinde for Italien, da han fik frit løb i straffesparksfeltet og bankede bolden i mål efter Giovanni Di Lorenzos indlæg.

Den tidligere Ham-spiller var tydeligvis i humør til mere og sendte et venstrebensskud lige forbi stolpen kort efter. Efter at have givet sig selv lidt af et bjerg at bestige, havde Gareth Southgates hold brug for et svar - og det fik de fra en meget velkendt kilde.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Efter at Jude Bellingham var blevet fældet i feltet af Di Lorenzo, sparkede Harry Kane sit 60. landskampsmål ind fra straffesparkspletten og udlignede dermed. Som pausen nærmede sig, holdt Gianluigi Donnarumma Rashfords nærgående skud ude, før Jordan Pickford med en flot redning forhindrede Destiny Udogie i at score i sin debut for landsholdet.

Værterne begyndte anden halvleg i fornem stil, da et smukt link-up-spil mellem Bellingham og Rashford vendte kampen på hovedet.

Bellingham vandt bolden flot tilbage på midtbanen og satte Rashford i gang med først et fantastisk sololøb og siden en hård afslutning forbi en ubevægelig Donnarumma.

Southgates hold var i humør til mere, men Phil Fodens flugter blev holdt ude af Donnarumma. Så det blev Kane, der slog til næste gang med et mål, der perfekt fremviste hans kvaliteter som en af verdens bedste målscorere.

Han afdriblede ubesværet Alessandro Bastoni og sendte et dødbringende skud forbi Donnarumma for at cementere Englands plads i finalen.

Dermed vandt Three Lions deres første hjemmekamp mod Italien siden november 1977 og sikrede, at resultaterne af de to resterende kvalifikationskampe mod Malta (17. november) og Nordmakedonien (20. november) bliver rent matematisk e.

Derimod er nederlag i en EM-kvalifikationskamp på udebane en sjældenhed for Azzurri, og dette resultat afslutter dermeden stime på 22 kampe uden nederlag, siden de tabte 3-1 til Frankrig i september 2006, og det forhindrer dem i at sætte en ny rekord.

Flashscore Kampens spiller: Jude Bellingham (England)