Courtois opgiver EM og revser belgisk landstræner: Han begik tillidsbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Courtois opgiver EM og revser belgisk landstræner: Han begik tillidsbrud

Courtois håber at vende tilbage til banen i maj
Courtois håber at vende tilbage til banen i majProfimedia
Den belgiske landsholdsspiller er skadet og når ikke at blive klar til EM. Han håber at kunne vende tilbage til banen i maj for Real Madrid. Han adresserede også kontroversen med landstræner Domenico Tedesco i et belgisk medie.

"På grund af skaden kommer jeg ikke med til EM. Først skal jeg komme mig 100 procent, og jeg kan ikke sætte en dato på det. Forhåbentlig kan jeg spille igen i maj, men jeg vil aldrig være 100 procent klar til en stor turnering. Det er bedre at være ærlig. Jeg vil ikke stå på mål på 80 procent, når vi har andre gode målmænd. Så jeg vil være fan i juni og forhåbentlig fejre titlen," forklarede han i et interview med Sporza.

Courtois pådrog sig en alvorlig skade i sit venstre knæ under en Real Madrid-træning i august. Han har ikke spillet et eneste officielt minut for Los Blancos i denne sæson.

Han har været landsholdsspiller for Belgien ved 102 lejligheder og har startet inde for De Røde Djævle ved de seneste to EM-slutrunder (2016 og 2020) og tre VM-slutrunder (2014, 2018 og 2022).

Courtois' tal
Courtois' talFlashscore

Afklaring af kontroversen

Courtois benyttede også interviewet til at forklare kontroversen med det belgiske landshold. Målmanden forlod holdets træningslejr i juni sidste år, før kampen i Estland, angiveligt utilfreds med Domenico Tedescos valg af ny kaptajn.

"Først og fremmest vil jeg gerne undskylde. Det var en forkert beslutning at tage af sted efter kampen mod Østrig. Jeg vil især gerne undskylde over for fansene og mine holdkammerater, som jeg tror, var de mest overraskede. Det var en beslutning, der ikke påvirkede mig personligt, men det var en stor beslutning for gruppen. Jeg skabte unødvendig uro før kampen mod Estland, men jeg var træt af nogle ting", lyder det fra Courtois inden han fortsætter.

"For det første vil jeg gerne præcisere, at det ikke havde noget at gøre med kaptajnspørgsmålet. Historien har en større sammenhæng, og mange talte for at få deres ære og havde ikke den store interesse i at lære min side at kende. Hvis det var grunden, ville jeg have forladt klubben med det samme i marts (da Tedesco valgte De Bruyne som anfører)". 

Courtois benyttede også muligheden for at sende en bredside afsted mod Tedesco.

"I Real føler jeg mig respekteret af alle, men ikke på landsholdet. Et par timer før kick-off i kampen mod Østrig, kaldte Tedesco mig og Lukaku sammen og sagde, at Romelu ville være anfører mod Østrig og jeg mod Estland. Noget eksploderede inden i mig, jeg følte mig ikke værdsat. Det var en speciel kamp for mig, jeg skulle hædres mod østrigerne i min kamp nummer 100. Træneren tænkte ikke på mig," sagde han.

Efter denne hændelse afslørede Courtois også påståede trusler fra træneren.

"Han gjorde intet forsøg på at finde en løsning. Han sagde bare, at han ville fortælle pressen det hele. Han ville lægge pres på mig for ikke at forlade holdet. Han truede mig. Det var en privat samtale, og så kom dette tillidsbrud," konkluderede han i interviewet.