Svensk medie udråber Olof Mellberg som spidskandidat til landstrænerjob

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svensk medie udråber Olof Mellberg som spidskandidat til landstrænerjob

Svensk medie udråber Olof Mellberg som spidskandidat til landstrænerjobbet
Svensk medie udråber Olof Mellberg som spidskandidat til landstrænerjobbetProfimedia
Svenske Mellberg skulle angiveligt være tæt på at lande sit største trænerjob hidtil.

Efter en katastrofal EM-kvalifikation er Sverige på jagt efter en ny landstræner. Samarbejdet med Janne Andersson er et overstået kapitel, eftersom Sverige ikke skal til EM, efter at have endt bag Belgien og Østrig i deres kvalifikationsgruppe.

Nu melder der sig en spidskandidat til stillingen, hvis meldingerne fra mediet Expressen står til troende.

Der er tale om Olof Mellberg, der har et ganske imponerende CV som spiller. Udover klubber som Aston Villa og Juventus, spillede den svenske midtstopper også 29 kampe for FC København i sæsonen 2013/14.

Mellberg meldes som favorit til posten, efter at kandidater som Graham Potter og Per-Mathias Högmo har takket nej.

”Det er klart, at Olof er en person, der brænder meget for fodbold. Jeg synes, han har lavet en interessant rejse. Hvis nogen havde fortalt mig, at han ville blive træner, ville jeg have sagt nej Det havde jeg måske ikke gættet. Men langsomt men sikkert har han taget de skridt, og er en utrolig robust person, en der virkelig lever og brænder for fodbold og taktik. Jeg ved ikke, hvor mange gange han har forsøgt at forklare mig taktik”, lyder det fra Kim Källström, der udover at være tidligere landsholdsspiller, nu er konsulent i det svenske fodboldforbund.

Som træner har Mellberg også været i dansk fodbold, da han i en kort overgang var manager for Fremad Amager i 2019.

I hjemlandet har han været træner for Helsingborg og han er i øjeblikket i gang med sit andet ophold i Brommapojkarna. Klubben overlevede i Allsvenaksn efter to playoff-kampe mod Utsikten fra den næstbedste række

På rygtebørsen forlyder det, at Mellberg har været til samtale med den svenske forbund, og hans umiddelbare konkurrenter skal findes blandt Elfsborgs træner Jimmy Thelin, eller Tony Gustavsson, der er nuværende landstræner for de australske kvinder.