Sammenligning mellem Bolt og Mbappe latterliggøres: Mbappe ikke blandt 5000 hurtigste mænd

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sammenligning mellem Bolt og Mbappe latterliggøres: Mbappe ikke blandt 5000 hurtigste mænd

Mbappe i aktion under mødet med Real Sociedad
Mbappe i aktion under mødet med Real SociedadProfimedia
Sammenligningen mellem Kylian Mbappe' og Usain Bolt i forhold til deres fart latterliggøres nu fra flere forskellige sider efter at BBC efter onsdagens Champions League kamp mellem PSG og Real Sociedad skrev, at den franske landsholdsspiller blot var omkring et sekund fra jamaicanerens verdensrekord.

i mødet med Real Sociedad blev Mbappe's fart på 100 meter målt til 10.9 sekunder, og tidligere er Mbappe's fart af fransk TV blevet målt til omkring 38 km/t.

Usain Bolt er indehaver af verdensrekorden på 100 meter sprint, som han løb på 9.58 sekunder med en gennemsnitlig fart på 37.58 km/t. Og skal man foretage en direkte sammenligning, så slår Mbappe altså Usain Bolt med 42 milisekunder, når det kommer til gennemsnitsfarten.

Ikke desto mindre latterliggøres sammenligningen mellem de to nu fra flere forskellige sider.

Sammenligningen har eksempelvis fået den norske sprinter Håvard Bentdal Ingvaldsen, der sidste år nåede VM-finalen på 400 meter til tasterne. Han er blandt de mange, der har påpeget, at sammenligningen med Bolt ikke er så imponerende.

"Jeg troede faktisk, han (Mbappe') var hurtigere, skriver han på Instagram. 10.90 er ikke så hurtigt, og det er ikke engang i nærheden af ​​verdensrekorden for kvinder på 100 meter", tilføjer Ingvaldsen.

Det Internationale Atletik Forbund har også reageret på sammenligningen. "10,90? Så sødt," skriver de på X med et billede af sprinterne Shericka Jackson og Shelly-Ann Fraser-Pryce, der fniser sammen.

Mbappés anslåede 10,90 havde ikke holdt mere end 13. pladsen hos det internationale Atletik Forbunds årlige statistik for kvinder i 2023 – og 5182. pladsen for mænd.

Tidligere har man lavet en 3D simulering med farten mellem de to verdensstjerner. I simuleringen kommer angriberen fra Paris Saint-Germain godt fra start, men der går ikke lang tid, før Bolt, der satte den nuværende verdensrekord på 100 m med en lynhurtig tid på 9,58 sekunder i Berlin i 2009, begynder at åbne et stadig større hul til franskmanden og opnår en meget højere tophastighed.

Usain Bolt stoppede sin karriere efter VM i 2017.