Redaktøren anbefaler: Topkamp i Torino, Emery på hævntogt, håndbolddamer på revanchejagt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Topkamp i Torino, Emery på hævntogt, håndbolddamer på revanchejagt

Opdateret
Unai Emery har udført små mirakler for Aston Villa, der er ustoppelige på hjemmebane. Nu gælder det hans tidligere klub, Arsenal.
Unai Emery har udført små mirakler for Aston Villa, der er ustoppelige på hjemmebane. Nu gælder det hans tidligere klub, Arsenal.AFP
Det er blevet fredag, og vi er som sædvanligt klar med vores anbefalinger til din sportsweekend i fjernsynet. Vi kommer både forbi celebre steder som Torino, London og Jyske Bank Boxen.

Fredag:

Juventus - Napoli (Kl. 20.45)

I Serie A er det for alle topklubber et spørgsmål om at hænge på det "Trenitalia"-lyntog, der hedder Inter i denne sæson.

Nerazzurri har både ligaens bedste defensiv samt offensiv, og en målscore på 33-7 efter 14 kampe vidner absolut om klassen til at vinde denne udgave af Scudettoen.

To af deres nærmeste udfordrere mødes fredag aften, når Napoli kommer på visit på Allianz Stadium i Torino, og her peger formkurven i Den Gamle Dames retning.

De er ubesejrede i ni kampe, hvoraf de syv er vundet, og de spillede for nylig 1-1 med netop Inter. Omvendt er Napoli, om ikke en skygge af sig selv, så i hvert fald på større slingrekurs.

Osimhen kan være nøglen til sejr for Napoli
Osimhen kan være nøglen til sejr for NapoliAFP

De har således kun en sejr i de seneste fem kampe og tabte i sidste runde med 0-3 på hjemmebane til Inter efter forinden at have fået klø af Real Madrid i Champions League.  Derudover kan de endda stadig nå at ryge helt ud af Champions League, hvis de taber den ekstremt vigtige kamp til Braga hjemme på San Paolo i midtugen.

De forsvarende mestre er stadig ved at finde fodfæstet under den nye træner, Walter Mazzarri, der overtog efter Rudi Garcia i sidste måned, men har umiddelbart udmærket styr på Juventus, som de har slået tre ud af de sidste fire gange, de har mødtes.

Blandt andet i en storslået sejr på hele 5-1 på San Paolo i sidste sæson. Det er derfor en noget uforudsigelig omgang, der venter i fredagens klare hovedattraktion inden for fodbold.

Lørdag

Aston Villa - Arsenal (Kl. 18.30)

Aston Villa har været helt forrygende i denne sæson under Unai Emery, og deres seneste sejr over mestrene fra Manchester City bragte dem op på tredjepladsen i Premier League, kun fire point fra toppen. Deres hjemmebanestatistik har været spektakulær, og de har vundet deres seneste 14 kampe på Villa Park i ligaen.

Det sidste hold, der slog dem på hjemmebane? De nuværende ligaførere fra Arsenal, helt tilbage i februar. Og de kommer tilbage til Birmingham i denne weekend.

The Gunners topper Premier League med Liverpool på andenpladsen kun to point bag sig.

Mikel Artetas mænd har ikke været så dominerende i spillestilen, som de var på dette tidspunkt i sidste sæson, men der er en anden slags beslutsomhed over dem, og de har fået sig en mere organiseret og effektiv stil, hvor William Saliba, Gabriel Maghaeles og Declan Rice, der med nød og næppe reddede Gunners fra at miste point til Luton, er ved at blive en formidabel trio på midtbanen.

Declan Rice er en åbenbaring for Arsenals midtbane
Declan Rice er en åbenbaring for Arsenals midtbaneProfimedia

At spille på Villa Park er dog åbenlyst en prøvelse for ethvert hold i England i øjeblikket, og hvis Arsenal kan komme derfra med tre point, vil det være en kæmpe signalerklæring, der vil bringe dem i pole position til at vinde deres første mesterskab siden 2004.

Men det vil den tidligere Arsenal-manager Emery utvivlsomt gøre sit til at forhindre. En sejr til Villans vil bringe dem ind i mesterskabskampen for alvor.

Danmark - Polen (Kl. 20.30)

Danmark blev blændede af den opgående sol, da Japan med en noget uortodoks angrebsstil totalt overrumplede værterne og forhåndsfavoritterne til at tage medaljer. 

På et mål i de sidste sekunder vandt de lynhurtige japanere med 27-26, og dermed er Danmark fortsat på de fire point, de tog med sig videre fra den indledende runde. 

De ligger fortsat til videre kvalifikation, men videre succes i turneringen vil absolut kræve en sejr over Polen, som vel at mærke også havde deres hyr med japanerne tidligere i turneringen. Polakkerne er et noget mere bekendt mandskab for danskerne end japanerne, der åbenlyst tog fusen på Jesper Jensen og spillerne på banen. 

Line Haugsted og Danmark skal op på hesten igen mod Polen
Line Haugsted og Danmark skal op på hesten igen mod PolenBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ikke desto mindre, så er det fem år siden, de to hold senest mødtes, nemlig ved EM i Frankrig, hvor det blev til en overbevisende, dansk sejr på 28-21. 

Der er dog gengangere på begge hold, og selvom Polen dengang tabte alle deres kampe ved slutrunden, så er det et noget mere slagkraftigt mandskab anno 2023, der slog Serbien i den første kamp i mellemrunden. 

Så med andre ord skal danskerne finde deres A-game frem, men de kan trøste sig med, at de næppe vil møde et så ukonventionelt forsvar, som de gjorde mod Japan.

De skal dog vare sig for den stærke højreback og anfører Monika Kobylińska, der er topscorer for polakkerne indtil videre med 21 mål, samt den vævre fløj fra Lublin, Magda Balsam.

På mandag venter de anderledes frygtindgydende tyskere, så Boxen får sit at se til med at bære de danske kvinder frem.

Dortmund - Leipzig (Kl.18.30)

Borussia Dortmund, der ligger på femtepladsen, tager imod Yussuf Poulsen og Leipzig, der ligger på fjerdepladsen, i weekenden i Bundesligaen, hvor begge hold kæmper med næb og kløer om en plads i Champions League.

Dortmund kommer på ryggen af et vigtigt point på udebane mod Bayer Leverkusen, der topper tabellen. Men deres form på hjemmebane har ikke været god, hvilket står i skarp kontrast til, hvordan de har klaret sig i Champions League, hvor de kvalificerede sig fra en gruppe med PSG, Newcastle og AC Milan. 

Julian Brandt har dog været fremragende for værterne og scoret fire mål og leveret fem assists i ligaen.

Leipzig har kæmpet med at finde stabilitet i de seneste uger, men i Luis Openda har de en angriber, der har blomstret, siden han kom til fra Lens i sommer. Belgieren har bidraget med 17 mål i 21 kampe, mens han også er blevet målt som den hurtigste spiller i Bundesligaen i denne sæson.

Openda er både hurtig og ekstremt bevægelig
Openda er både hurtig og ekstremt bevægeligAFP/ Opta by Stats Perform

Det tegner dermed til at blive en spændende affære i Ruhr-distriktet.

Søndag

Brøndby - AGF (Kl. 15.30)

Det er bestemt ikke for at tage noget fra topopgøret i Spanien mellem FC Barcelona og de usandsynlige titelaspiranter fra Girona, eller det engelske topbrag mellem Tottenham og Newcastle, der kæmper om CL-pladserne.

Men efter den klare sejr på 2-0 til AGF over Brøndby i den første kamp i pokalkvartfinalerne på Århus Stadion, så bliver det meget interessant at se, hvordan Jesper Sørensen og resten af de blå-gule hanker op i sig selv til den sidste kamp i 2023. 

Mesterskabet har utvivlsomt førsteprioritet for Brøndby, forståeligt nok, men de har altid sørget for at levere i pokalen - eller i hvert fald NÆSTEN altid. For efter blamagen i sidste års pokalturnering mod Aarhus Fremad, så vil de nok nødigt forlade turneringen igen mod nogle andre århusianere. 

Scorer Frederik Tingager for tredje kamp i træk?
Scorer Frederik Tingager for tredje kamp i træk?Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rivaliseringen mellem de to hold har været stor siden midten af 1980'erne, og selvom Brøndby leverede en noget bleg indsats i det første opgør, så er det altid en anden snak, når de stiller op på et saftspændt Brøndby Stadion.

Pokalkampe har som bekendt ofte deres helt eget liv, hvor præstationerne i ligaen ikke bliver afspejlet i knald eller fald-kampene, men et for tiden defensivt bomstærkt AGF-forsvar vil gøre deres til at sabotere tidlige forhåbninger om at vende det samlede resultat.

Seniorredaktør Søren Jakobsen
Seniorredaktør Søren JakobsenFlashscore