Mikel Arteta opfordrer Arsenal til at gribe Champions League-chancen mod Bayern München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mikel Arteta opfordrer Arsenal til at gribe Champions League-chancen mod Bayern München
Arteta under sin pressekonference
Arteta under sin pressekonferenceReuters
Mikel Arteta har opfordret Arsenal til at ryste et slag mod deres Premier League-titelkamp af sig og gribe chancen for at nå Champions League-semifinalen for første gang i 15 år på onsdag.

The Gunners møder Bayern München i kvartfinalen, hvor stillingen var 2-2 efter det første opgør i London i sidste uge.

Siden da har Arsenal lidt nederlag i Premier League for første gang i 2024, da Aston Villa vandt 2-0 på Emirates, så Artetas mænd nu er to point efter Manchester City med seks kampe tilbage.

Men spanieren sagde, at hans spillere ikke kunne svælge i skuffelsen og spilde det hårde arbejde, de havde lagt i at nå dette stadie i deres første Champions League-kampagne i syv år.

"En præstation, der bringer os i Champions League-semifinalen," sagde Arteta, da han blev spurgt, hvilken reaktion han ønsker fra sit hold.

"Forberedelsen har været at opnå det. Vi har fortjent det i 10 måneder og med alt, hvad vi gjorde i sidste sæson. I morgen har vi en utrolig mulighed for at få det til at ske.

"Hvis vi gør det i morgen, vil det være en virkelig høj følelsesmæssig tilstand. Noget, vi som klub ikke har opnået i de sidste 15 år, og det er muligheden.

"De fleste af vores spillere har ikke oplevet det før, de er supermotiverede og selvsikre."

Arsenal har været flyvende siden årsskiftet og har hentet 31 ud af 33 mulige point i Premier League ved at score 35 mål i 11 kampe.

Men de har snublet i løbet af den seneste uge, da et Bayern uden for rækkevidde, som er blevet afsat som tyske mestre for første gang i 12 år, afslørede sprækker i deres rustning før Villas choksejr.

Og der er fitnessproblemer med to af Arsenals bedste spillere forud for returopgøret, da Bukayo Saka og anfører Martin Ødegaard fik knubs mod slutningen af Villa-kampen.

"Forhåbentlig (er de til rådighed)," tilføjede Arteta.

"Vi havde selvfølgelig kun mindre end 48 timer til at komme os til kampen, og vi har trænet meget lidt. Så vi vil vurdere dem i morgen og se, hvordan de har det."

Leandro Trossard kom ind fra bænken og scorede Arsenals sene udligning i det første opgør, og han tror ikke, at englændernes manglende erfaring på dette stadie af turneringen i forhold til Bayern vil koste hans hold.

"Jeg tror, at alle er klar," siger belgieren."Det er en stor chance for os på den største scene, og vi ønsker alle at vise, hvad vi er i stand til."