Falk har finjusteret kroppen for at klare hårdt program

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Falk har finjusteret kroppen for at klare hårdt program

Falk har finjusteret kroppen for at klare hårdt program
Falk har finjusteret kroppen for at klare hårdt programMartin Sylvest/Ritzau Scanpix
FC København bryster sig af sin store bredde, men midtbanespilleren Rasmus Falk har ikke set meget til rotationen på det seneste. Og det passer ham godt.

Den 31-årige fynbo har væltet sig i spilletid og er også et oplagt valg til startopstillingen i tirsdagens Champions League-kamp mod Bayern München.

Selv peger han på en mere målrettet tilgang som årsag til, at kun Kamil Grabara og Denis Vavro har fået mere spilletid blandt holdkammeraterne i denne sæson.

"Jeg har det rigtig godt, og jeg føler, jeg restituerer hurtigt. Jeg er frisk, og det har også været en lille sejr for mig at kunne spille 100 minutter i Istanbul, i Nordsjælland og i Brøndby på otte dage og stadig føle mig fit og frisk".

Falks heatmap mod Galatasaray
Falks heatmap mod GalatasarayFoto af Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, Opta by In Stats

"Jeg har lagt meget energi og mange ressourcer i at komme derhen, så jeg gør alt for at blive ved med at levere, hvis jeg bliver valgt til det", siger han.

Man skal ikke længere end et år tilbage for at finde en periode, hvor Falk bøvlede med tilbagevendende småskavanker og blandt andet missede tre af kampene i Champions League.

Siden har han gjort en endnu større indsats for at holde til topfodbolden.

"Jeg har altid set mig selv som en, der har dedikeret mig 100 procent til det, men der har været nogle ting, jeg har skullet justere lidt i forhold til sidste år, hvor jeg gik for hurtigt frem igen og igen".

Falk i Europa i denne sæson
Falk i Europa i denne sæsonFlashscore

"Jeg måtte tage det til et nyt niveau i forhold til at være frisk og fit. Jeg har aldrig haft en sommerpause, hvor jeg har været så aktiv og lagt så meget i at komme op på et fysisk niveau, der var bedst muligt", siger han.

Paradoksalt nok var det i sæsonens hidtil mest overkommelige kamp, at lungerne var mest på overarbejde.

"Jeg var nærmest mest træt, da jeg spillede 20-25 minutter mod Lyseng, og vi havde kørt frem og tilbage, siger han om 9-0-sejren i pokalturneringen".

Falk og resten af FCK-holdet får besøg af Bayern München klokken 21.