FC København er klar til Champions League-gruppespil efter uafgjort mod Rakow

FC København er klar til Champions League-gruppespil efter uafgjort
FC København er klar til Champions League-gruppespil efter uafgjortLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC København stod med gode kort på hånden, inden kampen mod polske Rakow. FCK'erne gik videre efter en sløj kamp, som dog endte med at blive lidt spændende.
Startopstillinger
StartopstillingerClaus Bech/Ritzau Scanpix

Onsdag aften havde FC København en særdeles vigtig kamp om at komme med i Champions League-gruppespillet. Modstanderen var polske Rakow, som FCK havde slået med 1-0 i det første opgør.

I den første kamp havde Rakow vist sig at være et hold med stor fysik, og osndagens kamp startede også med flere hårde dueller.

Første halvleg startede med noget voldsomt dårlig fodbold. Mange dueller, mange boldtab og utroligt langsomt spil. De to hold skiftedes lidt til at komme frem på banen, men de polske gæster lignede et hold, der bare gerne ville have nogle dødbold, som de de kunne blive farlige på.

I den første halve time var der optræk til nogle mindre muligheder til begge hold, men dog uden, at det blev helt farligt.

Efter 36 minutter kom der dog lidt liv i kampen, da FCK-stopperen, Denis Vavro, trykkede af fra 30 meter efter en FCK-dødbold. Et hårdt spark af slovakken og uopmærksom Rakow-målmand gjorde, at bolden gik i nettet, og derfor kunne et fyldt parken bryde ud i jubel.

FCK-spillerne jubler med målscorer Denis Vavro
FCK-spillerne jubler med målscorer Denis VavroLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter scoringen satte FCK sig på begivenhederne og blot et minut før pausen var hjemmeholdet tæt på at komme på 2-0, da Jordan Larsson ramte overliggeren.

Det blev dog ikke til mere i første halvleg. En dårlig og langsom fodboldkamp, men en flot scoring, der gjorde, at FCK nu stod med det ene ben i Champions League-gruppespillet.

Anden halvleg

Hvis man synes, at første halvleg var sløj, så blev anden halvleg meget mere af det samme.

Polakkerne skulle som minimum score to gange, hvis de ville have en chance for at gå videre, men de spillede virkelig langsomt og kom ikke rigtig frem på banen.

Efter 65 minutter blev Rakow dog lidt farlige, da de først med en god afslutning og minuttet efter et solidt hovedstød, fik testet Kamil Grabara i FCK-målet.

Efterfølgende fik FCK'erne mere ro på sagerne, men i det 87. minut fik netop indskiftede Lukasz Zwolinski udlignet efter et indlæg. Rakow havde været helt væk i store dele af kampe, men imod slutningnen fik de skabt lidt spænding.

Københavnerne forsvarede dog det uafgjorte resultat hjem og er nu klar til Champions League-gruppespillet.

En elendig fodboldkamp med et godt resultat for det danske hold betyder, at FCK er det første danske hold, der har deltaget i Champions League-gruppespillet to sæsoner i træk.