CL-optakt: FC København og Sparta Prag i danskerduel om europæiske millioner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: FC København og Sparta Prag i danskerduel om europæiske millioner

FC København kan glæde sig over at deres anfører er klar til kamp igen
FC København kan glæde sig over at deres anfører er klar til kamp igenMartin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det er en af de vigtigere kampe, der skal spilles i Parken tirsdag aften, når tjekkiske Sparta Prag møder de danske mestre fra FC København.

Der er penge, prestige og håneret på spil i tredje kval.runde til Champions League. De tjekkiske mestre fra Sparta Prag, har flere danskere, der alle gerne vil stikke en kæp i hjulet på københavnernes drømme om en hurtig retur til den eftertragtede Champions League.

Anført af Brian Priske og de andre danskere i trænerteamet, samt af de tre danskere i spillertruppen, bliver det et særligt opgør på mange parametre.

Form

De to hold har mødtes engang tidligere, hvor FC København vandt begge opgør med samlet 4-0. Det var dog i 2009 udgaven af Europa League og dermed ikke noget, der kan tillægges meget værdi.

FC København er kommet flyvende fra start i denne sæson. Især offensivt. Fem sejre ud af fem mulige og 17 mål er mere end godkendt. Udfordringen før Løverne ligger i defensiven, der har sluppet seks mål, til relativt middelmådig modstand.

I generalprøven mod Randers i lørdags, blev østjyderne dog blæst baglæns ud af Parken med en københavnsk sejr på 4-0, dog ikke uden et par koks foran Kamil Grabara.

De to tidligere møder
De to tidligere møderFlashscore

Sparta Prag har, præcist som FC København, spillet tre ligakampe, hvoraf alle er vundet. Målscoren hedder 8-2 og mider dermed meget om FCKs ligamålscore på 9-3. Det er heller ikke de bedste modstandere i den tjekkiske liga som Sparta Prag har mødt. To af var i nedrykningsspillet mens Sigma Olomouc blev sidst i mesterskabspillet.

Lighederne er mange mellem de to mandskaber og det må forventes at blive en meget tæt dyst – især over begge kampe.

Det siger trænerne

Jacob Neestrup til www.fck.dk
Jacob Neestrup til www.fck.dkClaus Bech/Ritzau Scanpix
Brian Priske forud for kampen
Brian Priske forud for kampenProfimedia

Hold øje med

Rasmus Falk er i strålende form for tiden. Efter en skadesplaget sidste sæson, samt en flirt med et skifte væk fra København, har den danske midtbaneelegantier vist sig flot frem. Fremragende dybe afleveringer, overblik, vendinger og alt det man kender fra Rasmus Falk. Dog også flere store afbrændere som der skal ryddes ud i. Han får en særdeles vigtig rolle i den københavnske offensiv tirsdag aften.

Rasmus Falk viser retningen for FC København
Rasmus Falk viser retningen for FC KøbenhavnClaus Bech/Ritzau Scanpix

26-årige Jan Kuchta står noteret for to mål og et oplgæg i tre kampe. Senest lavede han to mål i 5-2 sejren over FK Pardubice. I sidste sæson lavede den tjekkiske landsholdsspiler 14 mål, så det er en giftig herre der kommer til København. Ligger som 9'er og fik karakteren 8,0 af Flashscore efter weekendens kamp.

Han har dog også tidligere i karrieren haft problemer med at tøjle temperamentet, så mon ikke FCKs slovakiske stopper, Denis Vavro, vil forsøge at komme ind under huden på Kuchta?

Jan Kuchta fejrer en scoring i weekenden
Jan Kuchta fejrer en scoring i weekendenProfimedia

Trupnyt

FC København har anfører Victor Claesson med for første gang i sæsonen. Jacob Neestrup mener dog ikke, at svenskeren har meget mere end en halv time i sig. Isak Bergmann Johannesson er udeladt af truppen. Formentligt, fordi der forhandles med Fortuna Düsseldorf om et skifte. Derudover er David Khocholava og Andreas Cornelius stadig ude med skader.

Sparta Prag havde både Casper Højer og Asger Sørensen på skadeslisten i weekenden. Det samme var den nigerianske angriber Victor Olatunji.

Kampen kan følges direkte i Flashscores Match-centre.