FCK videre i Champions League kvalifikation efter vildt straffesparksdrama i Prag

Sensationel start for FCK i Prag: Jordan Larsson scorer efter 15 sekunder
Sensationel start for FCK i Prag: Jordan Larsson scorer efter 15 sekunderMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FC København er videre til næste runde i kvalifikationen til Champions League, da de efter at have spillet 3-3 i den ordinære kamp mod Sparta Prag på udebane vandt straffesparkskonkurrencen, og dermed nu blot er 'en runde fra at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League.

FC København startede fantastisk og tog føringen i allerførste minut i Prag. Efter en lang bold fremad banen sendte Elias Achouri en bold videre til Jordan Larsson, som gik direkte mod mål. Svenskerens afslutning snød fuldstændig Sparta Prags danske målmand Peter Vindahl i målet, og dermed fik københavnerne den bedst tænkelige start på opgøret.

Men ti minutter før tid udlignede Veljko Birmancevic for hjemmeholdet. Kantspilleren fik kontrol over bolden efter en hård duel med Elias Jelert og sendte end flad afslutning mod mål, som gik mellem benene på danskernes polske keepen og i mål.

Sparta Prag - FC København
Sparta Prag - FC KøbenhavnFlashare

Efter 105 minutter kom hjemmeholdet så foran 2-1, da den indskiftede Qazim Laci sendte et frispark højt op i krogen uden om Grabara's rækkevidde. Men FC København formåede hurtigt at komme tilbage i halvlegens tillægstid, da Victor Claesson kom først på et langt indkast og fra tæt hold sendte bolden i kassen.

Men straks efter starten på 2.halvleg i den forlængede spilletid måtte det danske forsvar igen give fortabt, da Victor Olatunji opfangede riposten efter at Martin Minchev havde pandet bolden på stolpen og sendte bolden i mål. Tjekkerne kunne dog kun holde fast i den føring i seks minutter, da Viktor Claesson igen viste sin målfarlighed, da han dirigerede et flot indlæg fra Christian Sørensen i kassen med et flot hovedstød.

I straffesparkskonkurrencen scorede FC København på alle deres forsøg mens tjekkerne brændte to af deres spark.

FCK's modstander i playoffrunden ligger allerede fast: Raków Czestochowa fra Polen. Skulle FCK tabe til det polske hold samlet, skal FCK spille Europa League-gruppespil i efteråret.