FCK afviser at straffe Grabara trods tyrkisk opfordring

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK afviser at straffe Grabara trods tyrkisk opfordring

Grabara bliver ikke straffet af FCK trods pres.
Grabara bliver ikke straffet af FCK trods pres.Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
Man kan roligt sige, at Kamil Grabaras kommentarer har været et stort samtaleemne efter FC Københavns udekamp mod Galatasaray i onsdags.

Før den store Champions League-kamp sagde FCK-målmanden med et glimt i øjet, at han havde hørt, at Fenerbahce, der er en af Galatasarays store rivaler, har bedre fans.

Det provokerede tilsyneladende et hav af Galatasaray-tilhængere, og flere af dem gik over stregen og sendte deciderede dødstrusler til Grabara og hans familie.

Efter den dramatiske 2-2-kamp i Istanbul skrev Kamil Grabara på Instagram, at FCK fortjente at få alle tre point med hjem fra det "lortested", hvilket efterfølgende blev ændret til "lortekamp".

Den kommentar hældte dog benzin på det tyrkiske bål, og Galatasaray har i en udtalelse, som BBC har offentliggjort, påpeget, at Grabaras udtalelser går imod reglementet hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Den tyrkiske klub har krævet, at FCK giver sin spiller en passende straf.

Det ønske kan tyrkerne dog skyde en hvid pil efter.

"Jeg kan sige, at Kamil kommer ikke til at blive straffet af FC København. Det kommer ikke til at ske,"" understreger FCK-træner Jacob Neestrup.

Neestrup mener ikke, at kommentaren om Fenerbahces fans på nogen måde er for meget.

"Han blev taget med på et pressemøde, hvor han sagde en joke, som jeg selv synes var ret sjov. Altså vi sidder ikke til et pressemøde dernede og skal snakke Galatasarays fans op. Det er ikke der, vi er som klub.Vi skal være ishamrende kolde og sige, at trykket fra fansene lader vi os ikke gå på af, og han så siger for sjov - og det er jo der, at vores danske ironi kommer ind - at han har hørt, at Fenerbahces fans er bedre. Det er jo, hvad det er."

"De trusler, han og hans familie har modtaget både før og efter, det er jo det, der trigger det opslag, og mere har jeg ikke at sige til det," siger Neestrup med henvisning til opslaget, hvor Grabara i første omgang omtalte Galatasarays stadion som et lortested.

"Jeg står ikke og forsvarer det, men jeg siger bare, at man skal have med, at fodboldspillere skal finde sig i meget - rigtig meget.Det er jo det eneste erhverv, hvor man må sige ting til dem, som man ikke er i nærheden af at måtte sige på andre arbejdspladser, siger Neestrup, som ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Kamil Grabara leverede flere store redninger, da FC København søndag vandt 3-2 i et dramatisk derby mod Brøndby og cementerede førstepladsen i Superligaen.