FCK bevarer førsteplads efter højdramatik på Vestegnen

Roony Bardghji blev sen helt i hedt københavnerderby.
Roony Bardghji blev sen helt i hedt københavnerderby.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
For første gang i flere sæsoner var der tale om en kamp mellem nummer et og nummer to i Superligaen, da Brøndby tog mod FC København på et festklædt Brøndby Stadion. Der var på forhånd næppe nogen tvivl om, hvorvidt intensiteten fra tabellen ville blive taget med på stadion, og hvis der var, så blev den hurtigt sat til skamme.

Inden kampen var der flere gange fokus på en stor de tifo blandt FCKs tilhængere med inskriptionen "1312", der er et slet skjult angreb på politimyndighederne, der op til kampen havde pålagt de gæstende fans restriktioner. Et banner, der givetvis vil få konsekvenser, baseret på tidligere tilfælde.

FCKernes banner inden kampstart
FCKernes banner inden kampstartLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

For gæsterne stillede Jacob Neestrup med en identisk startopstilling i forhold til deres 2-2 kamp mod Galatasaray, mens Brøndbys træner Jesper Sørensen havde valgt Josip Radosevic til at erstatte den skadede Matthias Greve.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

Indledningen af kampen sad Brøndby solidt på, og inden for de første minutter brændte det allerede seriøst på foran Kamil Grabaras mål. Først fik Mattias Kvistgaarden blokeret en udmærket chance til hjørne, og efterfølgende måtte bolden cleares på stregen af et presset FCK-forsvar, mens tågen fra romerlysene duvede ned over banen og gjorde sigtbarheden dårlig.

Efter et kvarter viste Kamil Grabara sin klasse, da han hev en mesterredning ud af ærmet på en brutal flugter fra nyindkøbet Sean Klaiber, og Brøndby sad fortsat godt på kampen, mens FCK måske virkede en anelse pressede efter en udmattende kamp i Istanbul.

Det kom til udtryk, da Kevin Diks blev ramt af en skade i lysken kort efter, hvilket betød, at Valdemar Lund måtte erstatte hollænderen efter blot tyve minutters spil.

Klaiber fortsatte med at volde gæsterne problemer med gentagne raids i Brøndbys højreside, hvor Birger Meling havde svært ved at dæmme op for surinameren. Og efter 25 minutter holdt sluserne ikke længere for FCK.

På en headet clearing ud i feltet dukkede den ellers ikke udpræget målfarlige Radosevic op, og viste, at han var en valid erstatning for Mathias Greve, da han med en lidt kluntet flugter fik passeret Grabara til 1-0 til hjemmeholdet. Stilkarakter var dog ligegyldigt for både Radosevic og hjemmetilhængerne, der eksploderede i jubel.

Efter 33 minutter troede FCK, at de stik mod kampens forløb havde udlignet ved Jordan Larsson, men forinden svenskerens flade afslutning havde der været offside i opspillet. Brøndby fortsatte derefter blot med at mase på, og Nicolai Vallys' højintense løb i dybden skabte gang på gang problemer for FCK.

Få minutter senere forspildte Ohi Omoijuanfo en stor mulighed for at fordoble føringen, da han nærmest blank foran Grabara vinklede bolden uden om den fjerneste stolpe.

FCK var nu åbenlyst frustrerede, hvilket blev afspejlet i et par dumme, gule kort til Mohamed Elyanoussi og Elias Achouri.

Stillingen holdt til pause, og FCK havde nærmest overhovedet ikke vist tænder. Det vidnede en xG (expected goals) på 0,03 tydeligt om.

Indskiftninger gav pote

Der skulle ske noget hos FCK for at vende opgøret, og derfor tog Jacob Neestrup både Lukas Lerager og Jordan Larsson ud i pausen, og ind kom i deres sted Victor Claesson og Orri Oskarsson.

Det havde umiddelbar effekt for efter 53 minutters spil udlignede FCK, da Achouri stjal bolden fra en snorksovende Henrik Heggheim og serverede den for Diogo Goncalves. Han fyrede resolut en hård afslutning ind i nærmeste hjørne. Fortjent var det ikke men det var godt for kampen.

Samtidigt tog FCK den førsteplads tilbage, som Brøndby havde siddet på en halv times tid.

Heggheim, der også havde raget et gult kort til sig, blev efter lidt over en time taget ud til fordel for Kevin Tshiembe, og Yuito Suzuki kom på banen for Kvistgaarden.

FCK havde nu også momentum og var i flere sekvenser nærgående foran Patrick Pentz i Brøndbys mål.

Momentum blev dog brudt efter 70 minutters spil, da Brøndby striklede et smukt angreb sammen. Det kulminerede, da Marko Divkovic sendte et perfekt indlæg ind til Ohi Omoijuanfo, der sikkert bugserede bolden ind bag en chanceløs Grabara.

Ohi fejrer sin scoring
Ohi fejrer sin scoringLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby stillede sig nu på bagfødderne, og gjorde defensiven til førsteprioritet. Forståeligt nok, da deres defensiv har været strålende siden sæsonens start.

Ikke desto mindre fejlede den igen, da en opspilsfejl fra Kevin Tshiembe pludselig gav Roony Bardghji frit skud. På trods af at Pentz fik hånden på, røg bolden i nettet til 2-2.

Få øjeblikke senere var situationen ved at gentage sig, men denne gang trak Pentz det lange strå med en feberredning i det korte hjørne.

Brøndby bed fortsat fra sig, men træerne voksede ikke ind i himlen, så Radosevic formøblede en stor chance for at blive dobbelt målscorer.

På nippet til de 90 minutter blev det i stedet 3-2 til gæsterne. Efter en forrygende detalje af Rasmus Falk var det Roony Bardghj, der pludselig var dobbelt målscorer, da han endnu engang var fri i højre side og sendte bolden under Pentz.

Brøndby forsøgte at slå tilbage, men tanken var tom og, dermed endte det med en voldsomt vigtig sejr til FCK mod deres ærkerivaler og en fortsat førsteplads.