Drømmen blev til mareridt på to minutter for FCK i Tyrkiet: Udvisning blev afgørende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Drømmen blev til mareridt på to minutter for FCK i Tyrkiet: Udvisning blev afgørende
Drømmen blev til mareridt på to minutter for FCK i Tyrkiet
Drømmen blev til mareridt på to minutter for FCK i Tyrkiet
Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
Det lignende længe et dansk drømmeresultat, men to mål på to minutter ødelagde det for FCK. Højrebacken Elias Jelert blev vist ud undervejs, da FCK trods føring på 2-0 måtte nøjes med 2-2 mod Galatasaray.

I et veritabelt støjinferno, var det hjemmeholdet fra Galatasaray, der sad tungt på det i kampens indledning. Gang på gang tvang de FCK på retræten og angrebene rullede afsted

Kamil Grabara viste klassen efter syv minutter, da Mauro Icardi fik en nærmest fri afslutning, men polakken fik viftet bolden væk med venstrehånden, i en chancerig indledning.

Startopstillinger
Flashscore

FC København forsøgte i perioder at holde fast bolden på tyrkernes banehalvdel. Det lykkedes i enkelte perioder, uden det dog udmøntede sig i farlige situationer, foran Fernando Musleras mål.

Efter små 20 minutter begyndte dampen at gå af hjemmeholdet, hvilket gav københavnerne mere medvind i sejlene. Midtbanen hos Galatasaray meldte sig nærmest ud af kampen, og der begyndte at kunne anes frustrationer hos tyrkerne.

Midt i FCKs bedste periode, koksede det i danskernes defensiv og Kerem Aktürkoglu hamrede en afslutning på overliggeren.
Det ændrede dog ikke ved indtrykket af at kampen var mere jævnbyrdig. Kampens dommer tillod at spillerne gik til stålet, og det virkede til at behage FCK ganske fint.

Hele tiden forsøgte hjemmeholdet at søge Hakim Ziyechs venstrefod, men marokkaneren havde problemer med få iscenesat sine holdkammerater.

Norsk jubel efter FCKs første mål
Photo by YASIN AKGUL / AFP

10 minutter før pausen blev der sat en effektiv dæmper på Rams Park. Et glimrende københavnsk opspil endte med, at nordmanden Mohamed Elyounoussi tog bolden ned med brystet i det lille felt og efterfølgende hamrede han bolden i kassen til københavnsk føring.

I opspillet til målet fik den tidligere FCK-spiller Victor Nelsson ophævet en offside, og så kunne FCK'erne juble over føringen. Ikke nødvendigvis fortjent, men FCK kendte deres besøgelsestid.

Føringen holdt til pausen og københavnerne kunne gå i kabinen, med overraskelsen inden for rækkevidde.

Statistik på første halvleg
Flashscore

 

Frustrationerne havde tyrkerne ikke lagt fra sig i pausen. Der blev gestikuleret over det meste, men ikke desto mindre var Galatasaray mest på bolden i anden halvlegs begyndelse.

FCK trak tiden i ørerne fra start og Elias Jelert fik hurtigt en advarsel i forbindelse med et indkast.

Som i første halvleg arbejdede gæsterne sig ind i kampen, og ved flere lejligheder var der store sprækker i den tyrkiske defensiv.

Diogo havde en god mulighed for FCK og med lidt mere præcision havde portiguseren fordoblet føringen. Det gjorde han dog kort efter.

Birger Meling overløb den tyrkiske offside-fælde, fandt Diogo på kanten af feltet og med en flad afslutning bragte han FCK på 2-0.

Galatasaray-træner Okan Buruk sendte blandt andre Wilfried Zaha på banen, i et febrilsk forsøg på et vende opgøret til egen fordel.

Elias Jelert fik rødt kort efter to gule kort
Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix

Den mission blev hjulpet på vej, da Elias Jelert fik sit andet gule kort, da han kom for sent i en tackling med lidt under 20 minutter tilbage. Det gav taktiske justeringer hos begge hold, hvor fokus hos FCK blev at parkere holdbussen og forsvare kampen hjem.

Hvor der var flere store chancer til Galatasaray i de første 45 minutter, var der længere mellem snapsene i 2. halvleg. Indskiftede Zaha gjorde ikke meget væsen af sig og trods en mand mere, lykkedes det ikke for tyrkerne at sætte sig eftertrykkeligt på kampen.

Med fem minutter igen lykkedes det endelig for tyrkerne at komme på tavlen. Tete med forarbejdet og så kunne Sacha Boey resolut reducere, ved at sende bolden utageligt i nettaget.

To minutter efter var det selvsamme Tete, der tændte op under Rams Park, da han med venstreskøjten udplacerede Grabara.

Trods trængselstider lykkedes for FCK at kæmpe 2-2 i land og dermed nappe et point på en svær udebane.

Kampens målscorere
Flashscore