Nægtede at stige på bussen: Champions League-vinder med Liverpool suspenderet i Bremen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Nægtede at stige på bussen: Champions League-vinder med Liverpool suspenderet i Bremen
Naby Keitas kapitel i Werder Bremen får en rodet afslutning.
Naby Keitas kapitel i Werder Bremen får en rodet afslutning.Profimedia
Werder Bremen suspenderer Naby Keita indtil slutningen af sæsonen - en fremtid i den grønne og hvide trøje for Keita synes næppe tænkelig.

Sæsonafslutningen bliver en ensom tid for Naby Keita. Ingen træning med holdet, ingen adgang til omklædningsrummet - og bestemt heller ingen spilletid i Bundesligaen.

Midtbanespilleren havde nægtet at rejse til Leverkusen, fordi han ikke skulle være med i startopstillingen. "Det kan vi ikke tillade. På dette tidspunkt af sæsonen er vi nødt til at være fuldt fokuserede på de kommende kampe," sagde sportsdirektør Fritz tirsdag. 

 Ved at suspendere den 29-årige indtil sommer har SVW frivilligt givet afkald på deres stjerneindkøb i nedrykningskampen. Og selv efter det virker en mulig fremtid for Keita i Bremen utænkelig i øjeblikket.

"Nabys opførsel er uacceptabel for os som klub. Med denne handling har han svigtet sit hold i en anspændt sportslig og personalemæssig situation og sat sig selv over holdet," forklarede Fritz.

Til kampens centrum: Bayer Leverkusen mod Werder Bremen

Ingen annullering af kontrakt endnu

Keitas kontrakt er dog (endnu) ikke blevet annulleret. Fritz vil nu sandsynligvis afveje sine muligheder for at minimere den økonomiske skade. Det virker dog næsten umuligt, at den guineanske landsholdsspiller bliver i klubben efter sommerferien.

I hvert fald ikke under træner Ole Werner. Det gjorde han klart søndag på sidelinjen af Leverkusens mesterskabsfejring. "Alle kan danne sig deres egen mening, jeg har dannet mig min. Det har selvfølgelig ikke noget med holdsport at gøre," sagde han efter 5-0-nederlaget.

Keitas trodsige handling er det hidtil mørkeste kapitel i et samarbejde, der kun kan beskrives som en misforståelse. Statistikken for den tidligere verdensklassespiller i Werder-trøjen ligner på ingen måde en Champions League-vinder fra 2019. Keita har kun spillet 106 minutter på banen i denne sæson - i blot fem turneringskampe.

Da Keitas skifte fra Anfield Road til Weser blev annonceret i juni, blev han kaldt en "transferhammer", et "lykketræf for Werder" og et "spektakulært kup". Men som i de foregående sæsoner blev han med jævne mellemrum ramt af skader.