Lahm tror, at Leverkusens chef-strateg træffer "den rigtige beslutning om sin fremtid"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lahm tror, at Leverkusens chef-strateg træffer "den rigtige beslutning om sin fremtid"

Bayern Münchens holdkammerater Philipp Lahm og Xabi Alonso fejrer det sammen med en øl efter deres sidste kamp i maj 2017.
Bayern Münchens holdkammerater Philipp Lahm og Xabi Alonso fejrer det sammen med en øl efter deres sidste kamp i maj 2017.AFP
Philipp Lahm gav tirsdag fuld tiltro til Bayer Leverkusens træner Xabi Alonso i forhold til at træffe den rigtige beslutning om sin fremtid og kaldte sin tidligere holdkammerat i Bayern München for "en strateg".

"Xabi Alonso har altid været en strateg. Man kunne tidligt forudse, at han ville blive en stor træner," siger Lahm i et interview med AFP.

Lahm spillede sammen med Alonso i tre år i Bayern, og begge hængte støvlerne på hylden i sommeren 2017.

Lahm er nu turneringsdirektør for EM 2024-værterne Tyskland, mens Alonso siden har vist sig at være det hotteste træneremne i fodbold.

Alonsos Leverkusen er nemlig på vej mod deres første Bundesliga-titel nogensinde, og ligger 10 point foran Bayern i ligaen med otte kampe tilbage.

Leverkusen er dertil ubesejret i alle turneringer og er både nået til semifinalen i den tyske pokalturnering og ottendedelsfinalen i Europa League.

Som følge heraf er Alonso blevet sat i forbindelse med en tilbagevenden til sine tidligere klubber Bayern og Liverpool, som begge har ledige trænerposter til sommer.

Lahm sagde, at Alonsos intelligens på banen ikke kun var tydelig i hans trænergerning, men også i hans karriereforløb.

"Xabi var en intelligent spiller, men han er også en intelligent person, og derfor tror jeg, at han tænker nøje over, hvad hans næste skridt kunne være. Er det nu, det er det rigtige tidspunkt at forlade Leverkusen eller senere? Jeg er spændt på at se hvor han tager hen. Jeg er sikker på, at han kommer til at træne større klubber end Leverkusen i sin trænerkarriere."

"Men jeg er også nysgerrig på, hvad han laver nu. Både i år, men også næste år. Jeg er nysgerrig og spændt - og jeg nyder bare at se den fodbold, han får Leverkusen til at spille."

Alonso havde ikke megen trænererfaring, da han overtog Leverkusen, der lå og rodede rundt tæt på nedrykningsstregen i oktober 2022.

"Han gav holdet selvtillid, styrke og stabilitet, fordi han har en klar idé om, hvordan man spiller. Han kender sine spillere, deres styrker og deres svagheder. Og han sætter det hele sammen og nu ser det meget godt ud i Leverkusen."

Som spiller vandt Alonso titler i England, Tyskland og Spanien, foruden både VM og EM med Spanien.

Den 42-årige spillede under flere toptrænere, herunder Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Rafa Benitez og Vicente del Bosque - et faktum, som Lahm ikke er blind for.

"Han lærte af de bedste. Han har altid haft trænere på internationalt topniveau og oplevet ting på højeste niveau. Den vej, han har taget, er på baggrund af en klar plan. Ikke bare at sige 'lad en topklub spørge mig, og så tager jeg derhen'. Han ønskede at lære. Så det, synes jeg, viser hans strategi."