De mest afgørende øjeblikke i Bayer Leverkusens magiske mesterskabssæson

Bayer Leverkusens Patrik Schick fejrer sit sejrsmål i sidste minut mod Hoffenheim.AFP
Bayer Leverkusen blev søndag kronet som Bundesliga-mestre, og vandt dermed deres første titel nogensinde efter en fantastisk sæson, hvor de hidtil har været ubesejrede.

Med fem kampe tilbage og med titlen allerede sikret, ville det være nemt at tro, at det har været en ren dans på roser for Xabi Alonsos mænd.

Men der har været masser af udfordringer undervejs for Bayer Leverkusen.

Nu hvor rekordmestrene fra Bayern Münchens er nedlagt, og historien er inden for rækkevidde, kigger Flashscore tilbage på nogle af deres mest afgørende øjeblikke på vejen mod ligaguld.

Den 15. september: Bayern München - Bayer Leverkusen 2-2

Vi starter med sæsonens første store opgør mod giganterne fra Bayern. På dette tidlige tidspunkt af sæsonen formodede mange, at det ville være business as usual for holdet, der havde vundet de sidste 11 Bundesliga-titler.

På vej ind i overtiden på Allianz Arena så det også sådan ud, da Leon Goretzka tilsyneladende vandt kampen for Bayern med sit mål i det 86. minut.

Men Leverkusen startede en sæsonlang tendens med sene, sene mål, da Exequil Palacios i det 94. minut udlignede fra straffesparkspletten, og holdt deres ubesejrede start kørende. De vidste endnu ikke, hvor vigtigt det mål ville blive.

Den 13. januar: Augsburg - Bayer Leverkusen 0-1

Næsten fire måneder og en julepause senere, havde Leverkusen stadig et rundt nul i tabskolonnen. Deres utrolige styrke på tværs af alle turneringer gjorde, at de lå øverst i tabellen, men da anden del af sæsonen begyndte, skulle deres titelmuligheder testes til det yderste.

Deres første kamp efter pausen i Bundesligaen var på udebane mod Augsburg, og et velkendt ansigt dukkede endnu en gang op med et sejrsmål på falderebet.

Kampen var på vej mod en kedelig nulløsning, indtil Palacios sparkede bolden i kassen 70 sekunder før tid, og fik hjemmeholdets fans til at forstumme.

Alonsos mænd havde for vane at score sene mål for at vende kampe, en egenskab, som enhver kommende mester ønsker at have i sit arsenal.

Leverkusen er mestre i Tyskland
Leverkusen er mestre i TysklandFlashscore

Den 20. januar: RB Leipzig - Bayer Leverkusen 2-3

En uge senere var Leverkusen på udebane igen for at møde RB Leipzig, der jagter europæisk deltagelse - en hårdere test end deres modstandere syv dage tidligere. Det føltes dog som en gentagelse, for igen var det Leverkusen, der scorede sent og sendte deres medrejsende fans i ekstase.

Efter at have været bagud to gange i kampen, skinnede Leverkusens uovertrufne viljestyrke endnu engang klart, da de scorede i det 91. minut, hvilket var rigeligt til at tage alle tre point og forblive øverst i tabellen.

Den eneste forskel denne gang var målscoreren. I stedet for Palacios var det Piero Hincapies tur til afgøre kampen efter et hjørnespark. Indtil nu er det ecuadorianerens eneste mål, men mon ikke ikke han lever fint med det, eftersom Leverkusen nu er mestre.

Den 10. februar: Bayer Leverkusen - Bayern München 3-0

Dette var øjeblikket i Leverkusens titeljagtende sæson. Hjemme mod deres største rivaler Bayern vidste Alonsos mænd, at kun den fejlfri præstation ville være nok til at stoppe den mægtige München-maskine.

Før kampen var afstanden mellem de to hold kun to point, i det der var ved at udvikle sig til en historisk sæson. Det var første gang i Bundesligaens historie, at to hold var nået til dette stadie med mere end 50 point. Det føltes som en titelafgørelse, selv om det kun var februar, og Leverkusen leverede en opvisning, der var et mesterskab værdig.

En tidlig scoring fra Josip Stanisic i det 12. minut slog tonen an for værterne, og de gav aldrig op og leverede en dominerende præstation, der åbnede et hul på fem point ned til rivalerne, og betød begyndelsen på enden for Thomas Tuchel i Bayern.

Den 30. marts: Bayer Leverkusen - Hoffenheim 2-1

Bayer Leverkusen var nu godt på vej mod titlen, men mødte et stædigt Hoffenheim-hold, der stadig var ubesejret og ville fortsætte deres utrolige stime.

Leverkusen kom bagud ved Maximilian Beier med kun to minutter tilbage, men kom tilbage i slutfasen, da først Rob Andrich, og derefter i det 91. minut ved Patrik Schick - en spiller, der siden vinterpausen har været frontfigur i angrebet - fik vendt opgøret på hovedet.

Endnu en gang viste Leverkusen den samme karakter, som har ført dem til en hidtil ubesejret sæson, og deres første ligatitel i historien.

Ganske enkelt ustoppelige
Ganske enkelt ustoppeligeFlashscore

Den 14. april: Bayer Leverkusen - Werder Bremen 5-0

Da Leverkusen gik ind til dette opgør, skulle de blot besejre Bremen for at sikre sig titlen. Efter en anspændt første halvleg, der endte 1-0 takket være Victor Bonifaces straffespark, var der stadig tvivl om, hvorvidt de ville få arbejdet gjort.

Der var dog ingen tvivl i anden halvleg, da Granit Xhakas lyn blev efterfulgt af et strålende hattrick fra playmakeren Florian Wirtz, der sikrede en 5-0 sejr. og et deraf følgende tysk mesterskab.

Kun tiden vil vise, om de kan vinde The Triple, og gå over i fodboldhistorien som en af de bedste sæsoner, der nogensinde er set i spillet.