Iransk Vejle-spiller inden Asian Cup-semifinale: Overraskede over, at dommeren er araber

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Iransk Vejle-spiller inden Asian Cup-semifinale: Overraskede over, at dommeren er araber

Vejles Saeid Ezatolahi har udtalt sig undrende om udnævnelsen af dommeren
Vejles Saeid Ezatolahi har udtalt sig undrende om udnævnelsen af dommerenReuters
Irans og Vejles Saeid Ezatolahi rejser tvivl om AFC's udpegning af en arabisk dommer til deres Asian Cup-semifinale mod værterne og de forsvarende mestre fra Qatar, mens han også klagede over den manglende restitutionstid i knockout-fasen.

Onsdagens semifinale vil blive dømt af Ahmad Al-Ali fra Kuwait, som har dømt to gruppekampe og en ottendedelsfinale ved turneringen.

"Det, der er lidt overraskende for os, er, at dommeren til morgendagens kamp er fra Kuwait, han er araber," sagde Ezatolahi til journalister tirsdag.

"Vi undrer os bare over, hvordan det er muligt, at de har sat en araber på som dommer til morgendagens kamp. Men vi er Irans landshold, vi er et meget stort hold. Vi har meget gode spillere, og vi er professionelle."

Ezatolahis seneste sæsoner
Ezatolahis seneste sæsonerFlashscore

Iran nåede semifinalen efter at have slået Japan, med 2-1 på trods af at de kun havde to dage til at komme sig, efter deres ottendedelsfinale mod Syrien, der gik i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

"I denne turnering har spillerne ikke tid nok til at restituere, især i knockoutfasen," tilføjede han.

"Mange af spillerne er kommet direkte fra deres klubber og er under et stort, fysisk pres her."

Irans træner Amir Ghalenoei påpegede, at hvileperioden var "mindre end 72 timer", før de mødte Japan, mens han også rettede sin vrede mod VAR.

"VAR har ikke været særlig venlig over for os. Vi havde en situation i kampen mod Japan, som kunne have været et straffespark til Sardar Azmoun, men VAR tjekkede det ikke for os," sagde han.

"Men vi er nødt til at sætte os ud over alt det mærkelige, der sker i denne turnering."

Næsten 50 år uden titel

Iran slog Qatar med 4-0 i oktober, men Ghalenoei opfordrede sit hold til at glemme tidligere resultater i jagten på en plads i deres første finale, siden de vandt deres tredje titel i 1976.

"Da Qatar nåede semifinalen, viste de deres kvalitet, så vi er nødt til at glemme vores resultat mod Qatar og glemme vores præstation mod Japan. Det hører historien til nu," siger han.

"Vi er nødt til at vise mere kvalitet, og vi er nødt til at løbe mere end i kampen mod Japan. Jeg håber, at vi kan nå finalen efter næsten 50 år. Jeg har stor tiltro til vores spillere."

Qatars træner Marquez Lopez nægtede at kommentere dommerens udnævnelse, men han talte også om den manglende tid til restitution.

"Hvis vi taler om forberedelse til morgendagens kamp, var det meget kort tid. Vi havde kun to dage til at forberede os," sagde han.

"Kampen i morgen bliver turneringens hårdeste kamp for os."

Qatars Tarek Salman sagde, at der er træthed i truppen, efter at deres kvartfinale mod Usbekistan gik i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, men holdmoralen er fortsat høj.

"Alle er spændte, det bliver en fysisk kamp mod Iran," siger han.

"De har stjerner, der spiller i de store ligaer i Europa, så vi er 200% motiverede. Vi håber, at vi kan glæde vores fans."