Japan cruiser ind i kvartfinalen i Asian Cup med sejr over Bahrain

Japan forsøger at vinde Asian Cup for femte gang.
Japan forsøger at vinde Asian Cup for femte gang. Reuters
De firedobbelte mestre fra Japan spillede sig i kvartfinalen i Asian Cup efter en klinisk 3-1-sejr over Bahrain onsdag på Al Thumama Stadium med mål af Ritsu Doan, Takefusa Kubo og Ayase Ueda.

Bahrains træner Juan Anotnio Pizzi havde forsøgt at hele gamle sår, efter at hans daværende hold fra Saudi-Arabien tabte til Japan på samme stadie i 2019, men Hajime Moriyasus hold leverede en overlegen præstation, og så sjældent ud til at blive forstyrret mod golfnationen.

Japan tog føringen i det 31. minut, da Seiya Maikuma sendte en giftig afslutning på stolpen, men midtbanespilleren Doan var på pletten og scorede fra tæt hold.

Japan kom foran 2-0 lige efter pausen på et lykketræf, da en umarkeret Kubo modtog bolden inde i feltet, vendte rundt og sparkede bolden i mål, og målet blev anerkendt efter en VAR-tjek for offside.

Statistik over kampen
Statistik over kampenFlashscore

Bahrain fik reduceret efter et hjørnespark, da Japans målmand Zion Suzuki reddede Sayed Baqers hovedstød, men da han forsøgte at gribe bolden, da den røg op i luften, forsøgte Ueda at headede den væk, og de stødte sammen, da bolden gik over stregen.

Ueda gjorde dog bod for selvmålet, da han gjorde det til 3-1 efter hurtigt at have undveget tre Bahrain-forsvarere, og da de forsøgte at stoppe ham i at løbe væk ved at trække i hans trøje, trykkede angriberen på aftrækkeren fra en snæver vinkel og passerede Bahrains keeper.

Japan skal møde vinderen af den sidste ottendedelsfinale mellem Iran og Syrien senere onsdag.