Camerouns løver sikrer sig knockout-plads efter vanvidsafslutning mod Gambia

Cameroun fejrer vildt deres sene sejrsmål
Cameroun fejrer vildt deres sene sejrsmålAFP
I hvad der var en must-win-kamp, hjalp Camerouns sene mål dem videre til knockout-fasen ved Africa Cup of Nations, hvor 3-2-sejren over Gambia samtidig brød deres negative rekord, hvor de i de sidste fem udgaver af turneringen ikke har kunnet vinde i sidste runde af gruppespillet. Den tidligere Horsens-forsvarer James Gomez lavede selvmål i kampen for Gambia.

Camerouns 3-1 nederlag til Senegal var den første kamp i deres sidste otte kampe, hvor de lukkede mere end et enkelt mål ind, og det varede ikke længe, før de næsten indkasserede deres første mål denne eftermiddag. Et godt skud fra Gambias Ali Sowe efter ti minutters spil blev dog pareret af Fabrice Ondoa.

Rigobert Songs mandskab overtog komfortabelt boldbesiddelsen derefter og stolede i høj grad på, at Ondoa, der igen fik chancen i stedet for Manchester Uniteds Onana ville tage skraldet bagtil.

Kampens statistik
Kampens statistikFlashscore

Nimes Olympique-keeperen leverede da også to imponerende redninger hurtigt efter hinanden for at holde stillingen lige inden pausen.

Georges-Kevin N'Koudou missede en stor chance for at åbne målregnskabet umiddelbart efter pausen, da han hamrede bolden på træværket fra klos hold, inden Cameroun så kom foran.

Det skete Karl Toko Ekambis hovedstød, hvor den 31-årige pressede sig forbi to forsvarsspillere og scorede sit 14. landskampsmål.

Toko Ekambis hovedstød gav Cameroun føringen
Toko Ekambis hovedstød gav Cameroun føringenAFP

Gambia svarede dog omgående igen, da Ablie Jallow modtog et perfekt indlæg og med et fladt skud bragte de femdobbelte AFCON-mestre ud af fatning, som kampen gik ind i det sidste kvarter

Minutter senere, kort efter at Ekambi havde ramt overliggeren i den anden ende, tog Gambia taktstokken og kom på tavlen fem minutter før tid, da indskiftede Ebrima Colley med et hårdt skud i det lange hjørne chokerede Cameroun.

Alt var dog ikke tabt, for de fik udlignet et øjeblik senere, da den tidligere Horsens-spiller James Gomez drejede et fladt indlæg i eget net og dermed ødelagde sin nations kortvarige glæde.

Der opstod yderligere drama i slutningen af kampen, da Christopher Wooh i overtiden steg til vejrs i et tætpakket felt, headede sejrsmålet ind efter et hjørnespark og dermed bekræftede Camerouns avancement til AFCON's knockoutfase.

Cameroun fejrer deres sejrsmål
Cameroun fejrer deres sejrsmålAFP

Mange troede, at Gambia udlignede endnu længere inde i overtiden, men scoringen skete med hånden, og landstræner Tom Saintfiet's spillere røg således ud af turneringen uden point.