Cameroun suspenderer spiller for alders-snyd og risikerer fremtidigt AFCON-forbud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cameroun suspenderer spiller for alders-snyd og risikerer fremtidigt AFCON-forbud

Cameroun røg ud af AFCON 2023-finalen i 16. runde.
Cameroun røg ud af AFCON 2023-finalen i 16. runde.AFP
Cameroun har suspenderet en spiller, som de tog med til Africa Cup of Nations (AFCON) i Elfenbenskysten tidligere i år, fordi han angiveligt har forfalsket sit navn og sin fødselsdato, hvilket kan betyde, at de i fremtiden bliver udelukket fra turneringen.

Camerouns fodboldforbund FECAFOOT udnævnte mandag Wilfried Nathan Douala som en af de 62 spillere, der er suspenderet fra ligaen på grund af administrative uregelmæssigheder, hovedsageligt dobbelt identitet og snyd med alder.

Det var en stor overraskelse forud for AFCON-turneringen i januar, hvor Cameroun røg ud i anden runde, da træner Rigobert Song udtog den 17-årige Douala, en upåagtet spiller fra andendivisionsklubben Victoria United uden tidligere international erfaring.

Der var også mange kommentarer på de sociale medier om, hvorvidt han virkelig var en teenager, da billederne af spilleren dukkede op første gang.

En undersøgelse foretaget af den franske avis Le Monde hævdede, at Douala tidligere havde spillet i den camerounske liga under navnet Alexandre Bardelli og var over 21 år gammel.

Le Monde sagde, at de havde bedt Camerouns forbund om at forklare uregelmæssigheden, før de tog af sted til Elfenbenskysten, men at FECAFOOT havde afvist at kommentere. Douala spillede ikke ved Cup of Nations, men var et registreret medlem af truppen.

Turneringsreglerne siger, at hvis der er begået bedrageri eller forfalskning, vil det pågældende nationale forbund blive suspenderet fra deltagelse i de følgende to udgaver af Cup of Nations.

For enhver administrativ fejl i registreringen af spillere, vil det pågældende nationale forbund blive suspenderet fra deltagelse i den næste udgave, tilføjer reglerne.