AFCON-semifinaler: Sydafrika møder brandvarm Osimhen, Elfenbenskysten bevarer gulddrøm

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AFCON-semifinaler: Sydafrika møder brandvarm Osimhen, Elfenbenskysten bevarer gulddrøm

Nigeria er favoritter til at vinde AFCON
Nigeria er favoritter til at vinde AFCONAFP
Victor Osimhens Nigeria vil forsøge at fortsætte deres formidable stime ved dette Africa Cup of Nations, når de møder Sydafrika i semifinalen på onsdag, mens værterne Elfenbenskysten møder Den Demokratiske Republik Congo, efter de med noget held i sprøjten fortsat har formået at holde sig i turneringen.

Nigeria ser ud til at være det stærkeste hold tilbage i turneringen med den bedste, afrikanske fodboldspiller lige nu i front i skikkelse af Victor Osimhen og landstræner Jose Peseiros defensive mirakler som esser i ærmet.

Siden 1-1 mod Ækvatorialguinea i åbningskampen har Nigeria vundet fire kampe i træk uden at indkassere et mål.

"Hvis man ikke lukker mål ind, kan man vinde hver gang," sagde Peseiro efter kvartfinalesejren over Angola i Abidjan, hvor Ademola Lookman scorede til 1-0.

Nigerianerne har spillet sig frem til deres 15. semifinale ved Cup of Nations, og de satser på at løfte trofæet for fjerde gang og første gang siden 2013 i Sydafrika.

Det er sydafrikanerne, de møder på Stade de la Paix i Bouake i en gentagelse af kvartfinalen i 2019 i Egypten, som Super Eagles vandt 2-1 takket være den nuværende kaptajn William Troost-Ekongs sene mål.

AFCON-semifinaler
AFCON-semifinalerFlashscore

Bafana Bafana kvalificerede sig efterfølgende ikke til den sidste AFCON i 2022, men er tilbage på den store scene under den belgiske veterantræner Hugo Broos.

Manden, der førte Cameroun til titlen i 2017 mod alle odds, har ført Sydafrika til deres første semifinale i 24 år, selvom de havde brug for en heroisk indsats fra målmand Ronwen Williams for at slå Kap Verde på straffespark i ottendedelsfinalen.

Før det slog de Marokko, kontinentets bedst rangerede hold, og Sydafrika har matchet Nigerias præstation ved at holde fire clean sheets i træk.

"Jeg synes, Nigeria er et hold, der bliver bedre og bedre for hver kamp," siger Broos.

"Det er en lille smule specielt for begge hold, fordi vi også skal spille mod hinanden om et par måneder i kvalifikationen til VM, så det kan blive en test for os begge."

"Ikke bange for nogen"

Elfenbenskysten møder DR Congo i den anden semifinale senere onsdag på Ebimpe Olympic Stadium i Abidjan, hvor Elefanterne ikke har spillet siden et ydmygende 4-0-nederlag til Ækvatorialguinea i deres sidste gruppekamp.

Det var elefanternes største nederlag på hjemmebane nogensinde og deres andet nederlag i gruppespillet. På det tidspunkt så det ud til, at værterne ville ryge ud i første runde.

Træner Jean-Louis Gasset blev fyret, men det, der er fulgt efter, har været forbløffende.

Gunstige resultater andre steder gjorde det muligt for dem at skrabe sig igennem som det sidste af de fire bedste hold på tredjepladsen, og de slog derefter indehaverne Senegal ud på straffespark i ottendedelsfinalen efter at have udlignet sent i den ordinære spilletid.

Elfenbenskystens seneste form
Elfenbenskystens seneste formFlashscore

Under den midlertidige træner Fae kom ivorianernes seneste utrolige triumf i lørdagens kvartfinale, da de slog naboerne Mali 2-1 takket være Oumar Diakites mål i overtiden af den forlængede spilletid.

Elfenbenskysten var blevet reduceret til 10 mand i slutningen af første halvleg, da Odilon Kossounou blev udvist, og var bagud 1-0, da indskiftede Simon Adringa udlignede i det 90. minut og fremtvang forlænget spilletid.

"Efter Ækvatorialguinea var vi på bunden af et hul. Vi måtte vente og håbe, at vi ville kvalificere os, hvilket skete, og nu er vi ikke bange for nogen," siger midtbanespilleren Seko Fofana.

Elfenbenskysten må undvære Kossounou og Diakite, som har karantæne, mens Sebastien Haller må være en kandidat til at starte inde for første gang i denne turnering.

Borussia Dortmund-angriberen missede gruppespillet med en skade, men har siden haft en stor indflydelse fra bænken.

DR Congo slog Egypten efter straffesparkskonkurrence i ottendedelsfinalen og kom derefter bagfra og slog Guinea 3-1 i kvartfinalen.

De drømmer om at nå finalen for første gang, siden de blev mestre som Zaire i 1974.