Victor Osimhen er på en mission med Nigeria ved Africa Cup of Nations

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Victor Osimhen er på en mission med Nigeria ved Africa Cup of Nations

Osimhen vil vinde AFCON med Nigeria
Osimhen vil vinde AFCON med NigeriaAFP
Mange af de største stjerner ved dette års Africa Cup of Nations er allerede blevet elimineret før kvartfinalerne, men en af kontinentets største spillere, Victor Osimhen, er stadig med, og han skal forsøge at føre Nigeria til titlen.

Den 25-årige Napoli-angriber var måske det oplagte bud på turneringens topscorer, da han nettede ti gange i kvalifikationen, hvilket er dobbelt så mange mål som de næstmest scorende spillere.

Ikke desto mindre har han kun fundet vej til netmaskerne en enkelt gang.

Det fortæller dog ikke hele historien om den maskerede angribers AFCON indtil videre.

Osimhen scorede i Nigerias første kamp i Elfenbenskysten, som endte med et skuffende 1-1-resultat mod Ækvatorialguinea.

Han tilkæmpede sig det straffespark, som anfører William Troost-Ekong scorede på i 1-0-sejren over Elfenbenskysten, og så spillede han alle 90 minutter i den sidste gruppekamp mod Guinea-Bissau, hvor han godt kunne have været sparet.

Osimhen leverede så en imponerende præstation i 2-0-sejren i ottendedelsfinalen over Super Eagles' gamle rivaler Cameroun, hvor han chikanerede og pressede modstanderens forsvar hele aftenen og lagde op til åbningsmålet.

"Han scorede ikke, men han spillede en fantastisk kamp. Det er ikke nemt at stoppe den fyr! Spørg modstandernes forsvarsspillere, hvordan de lider," sagde Nigerias karismatiske træner, Jose Peseiro.

Osimhens AFCON-statistik
Osimhens AFCON-statistikFlashscore

Den portugisiske træner har gjort det klart, at han ser det som nøglen til succes ved turneringen ikke at lukke mål ind, selvom han har en slagkraftig offensiv på holdet.

Utrættelige Osimhen er den første forsvarslinje med den mængde løb, han lægger for dagen, hvilket er så meget mere imponerende i den opslidende varme og fugtighed i Vestafrika.

Den ultimative holdspiller

Osimhen faldt om på græsset af træthed på Felix Houphouet Boigny Stadium, da der blev fløjtet til pause mod Cameroun, men han kom godt igen og fortsatte med at jagte modstanderens forsvar i anden halvleg, mens han også piskede publikum i Abidjan.

"Osimhen spiller med lidenskab. Det er det, alle lande ønsker, at deres spillere skal gøre," skrev den tidligere ghanesiske angriber Asamoah Gyan på X.

Hvad angår målene, håber Osimhen og Nigeria, at han gemmer dem til slutfasen af turneringen.

Ifølge data fra statistikerne hos Opta Analyst har Osimhen haft 15 skud ved denne AFCON, hvilket er mindst to mere end nogen anden spiller.

Kun tre af dem har været på mål, og han har kun scoret ét mål, men hans "expected goals", eller XG, er 2,78, det højeste i turneringen - endda højere end femmåls-topscoreren Emilio Nsue.

Mere end noget andet bekræfter Osimhens præstationer og hans utrolige arbejdsindsats dog det, han fortalte AFP i et interview tidligere i turneringen.

"Jeg vil ikke sætte mig selv i centrum, men det er der selvfølgelig mange, der siger. Men jeg tænker mere som en holdspiller," sagde han.

"Jeg er egentlig ligeglad med, om jeg starter inde eller ej. For mig er det en stor ting at være der og spille med dem. Jeg vil bare gerne blive ved med at hjælpe holdet."

Hvor beskeden han end er, skal Osimhen være det første navn på Peseiros holdkort, når Nigeria går efter deres fjerde kontinentale titel.