Værter sniger sig i semifinalen ved afrikanske mesterskaber

Værter sniger sig i semifinalen ved afrikanske mesterskaberProfimedia
Værterne fra Elfenbenskysten bliver ved med at snige sig videre ved African Cup of Nations.

Lørdag slog ivorianerne i kvartfinalen Mali med 2-1 efter forlænget spilletid og skal nu op imod DR Congo i semifinalen.

Tilskuerne på tribunerne i Bouaké blev endnu en gang sat på store prøvelser af værtsnationens landshold, der på intet tidspunkt har formået at levere en helstøbt indsats foran de håbefulde fans.

Mod Mali så det længe skidt ud. Forsvarsspilleren Odilon Kossounou begik før pausen både straffespark og fik to advarsler, så Elfenbenskysten måtte spille kampen til ende med ti mand.

Det eneste positive for ivorianerne var, at Malis Adama Traoré brændte fra ellevemeterpletten.

Et dominerende Mali-hold så ud til at tage sejren med 20 minutter tilbage af kampen, da indskiftede Nene Dorgeles gjorde det til 1-0 med et drømmehug fra distancen.

I overtiden fik den tidligere FC Nordsjælland-spiller Simon Adingra udlignet til 1-1 efter et energisk løb på tværs af feltet. Bolden landede tilfældigt foran ham, og han sendte opgøret ud i forlænget spilletid.

Mali - Elfenbenskysten - Spiller-karakterer
Mali - Elfenbenskysten - Spiller-karaktererFlashare

Her var Sébastien Haller tæt at bringe Elfenbenskysten foran, men angriberens hovedstød ramte overliggeren.

Publikum fik alligevel et sejrsmål at juble over, da Oumar Diakite efter 120 minutters spil med et smart vrik med foden fik dirigeret et skudforsøg over målstregen.

Diakites jubelscene koster ham deltagelsen i semifinalen, da han smed trøjen og modtog sin anden advarsel i kampen. Dermed kan han ikke være med imod DR Congo.

Elfenbenskysten har generelt haft en tumultarisk turnering med skidt spil og flere svipsere.

Ivorianerne vandt blot en enkelt og tabte to kampe i gruppefasen, men gik med lidt held videre til knockoutkampene fra gruppens tredjeplads.

Ledelsen i landets fodboldforbund valgte efter gruppespillet at afskedige den franske træner Jean-Louis Gasset.

I ottendedelsfinalen førte afløseren Emerse Fae værtslandet til en sejr over Senegal efter forlænget spilletid og en straffesparkskonkurrence.

Elfenbenskysten skal i semifinalen op imod DR Congo, mens Nigeria møder vinderen af et opgør mellem Sydafrika og Kap Verde.