Ny HSV-træner får ønske-debut med smal sejr over oprykker på udsolgt Volkspark

Steffen Baumgart fejrede en succesfuld debut
Steffen Baumgart fejrede en succesfuld debutProfimedia
Steffen Baumgart fejrede en succesfuld debut som træner for Hamburger SV og gav yderligere næring til forhåbningerne om oprykning i 2. divisionsklubben med en hårdt tilkæmpet 1-0 over oprykkerne fra SV Elversberg.

Rashford-Yeboah Königsdörffer scorede det afgørende mål otte minutter efter pausen på det næsten udsolgte Volksparkstadion og bragte HSV op på ét point fra Holstein Kiel, som ligger den direkte oprykningsplads.

I fredags havde Kiel tabt 3-4 i et hæsblæsende topopgør mod HSV's byrivaler FC St. Pauli, som ligger fra toppen af tabellen.

Til kampens centrum: HSV vs. Elversberg

HSV's merchandise-afdeling havde tydeligvis arbejdet på højtryk i løbet af ugen - Baumgart præsenterede sin obligatoriske slider cap i klubbens design blot fem dage efter underskrivelsen af kontrakten.

Baumgart havde indrømmet, at han havde "sceneskræk" før sin debut med sin yndlingsklub - men hans hold viste i første omgang ingen tegn på nervøsitet.

De 54.190 fans, som længes efter oprykning efter fem mislykkede forsøg, så et dominerende HSV i starten mens Baumgart piskede sit hold fremad i vanlig stil.

Men på trods af tidlige chancer til Königsdörffer, Immanuel Pherai (begge i det 5. minut) og Robert Glatzel (7. minut), lykkedes det ikke for hjemmeholdet at score i første halvleg, hvor Elversbergs Paul Wanner var tæt på at bringe udeholdet foran i det 41. minut, men skød centimeter ved siden af fra en fri position.

Scoringer: HSV vs. Elversberg
Scoringer: HSV vs. ElversbergFlashscore

Efter pausen kom forløsningen for hjemmeholdet, da Königsdörffer, som havde været i dårlig form på det seneste, tordnede bolden op i nettaget efter en assist fra Glatzels.

Kort tid efter kunne angriberen have fordoblet scoringen, men skød over mål efter en times spil. HSV blev i resten af kampen mere og mere nervøse hen imod slutningen af kampen, men formåede at holde fast og hente tre uhyre vigtige points i bestræbelserne på at opnå oprykning.