Officielt: Følelsesladet ex-Køln-træner overtager det varme sæde i HSV - Målet er oprykning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Officielt: Følelsesladet ex-Køln-træner overtager det varme sæde i HSV - Målet er oprykning

I lang tid pegede alt på Steffen Baumgart som ny HSV-træner.
I lang tid pegede alt på Steffen Baumgart som ny HSV-træner.Profimedia
Steffen Baumgart er ny træner i Hamburger SV og skal føre den traditionsrige klub til oprykning til Bundesligaen.

HSV bekræftede tirsdag udnævnelsen af den 52-årige som Tim Walters efterfølger. Baumgart skal lede den første træning i Volkspark tirsdag eftermiddag efter at være blevet introduceret til holdet, der ligger på tredjepladsen i den næstbedste række.

"Jeg ser virkelig frem til at være her og til den store udfordring," sagde Baumgart: "Det starter med det samme, jeg kommer til at arbejde med drengene med det samme. Målet er klart, vi behøver ikke at gå rundt om den varme grød: oprykning."

Merlin Polzin sad på bænken som midlertidig træner i sidste lørdags 2-2-kamp mod Hansa Rostock. Baumgart får sin debut søndag mod SV Elversberg.

Til kampens centrum: Hamburger SV vs. SV Elversberg

Baumgart forlod for nylig 1. FC Köln efter gensidig aftale efter to et halvt år, og beslutningen blev truffet kort før jul. Den tidligere angriber blev af HSV-fans betragtet som favoritkandidat til at efterfølge Walter. Baumgart havde for nylig beskrevet HSV som sin "barndomsklub": "Jeg har altid været lidt af en HSV-fan, siden jeg var barn. Det var det, jeg blev, da klubben stadig var en stor ting."

"Steffen Baumgart er kendt for sin følelsesladede facon. Vi er nødt til at holde liv i den ild, vi har tændt, og fortsætte på vores målrettede vej," siger HSV's sportsdirektør Jonas Boldt.

Hamborg vil gøre en ende på forårets nedtur

En ting, der taler til Baumgarts fordel, er, at han med al sin passion, drive, vilje og ærlige arbejde kan skabe en optimistisk ånd igen. Han skal føre klubben tilbage i Bundesligaen i sjette forsøg siden nedrykningen i 2018.

Baumgart ved, hvordan man fører et hold til tops, da han førte SC Paderborn op i Bundesligaen fra den tredjebedste række. 

Walter havde misset oprykningen med HSV to gange i nedrykningsspillet og blev fyret den 12. februar efter en dårlig start på anden halvdel af sæsonen.  Hans tidligere assistent Polzin sad på bænken i lørdagens 2-2-kamp mod Hansa Rostock. Nu er det Baumgarts tur.