HSV gør som deres værste rivaler: Giver total ukendt træner hans livs chance

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

HSV gør som deres værste rivaler: Giver total ukendt træner hans livs chance

Merlin Polzin er lige midt i fodboldbranchen.
Merlin Polzin er lige midt i fodboldbranchen.Profimedia
Den ukendte får sin chance (indtil videre) på trænerbænken. Går HSV nu samme vej som byrivalerne fra St. Pauli med 33-årige Merlin Polzin?

Som barn gik Merlin Polzin en søndag forbi det gamle Volksparkstadion i Hamborg med sin far, mor og bror, portene var åbne, og drengen traskede selvfølgelig begejstret ind. Og gik endda ned på banen.

"Så spillede vi fodbold på banen, indtil en ret energisk stemme sendte os af banen over højttaleranlægget." Nu, mange år senere, har Polzin fået en ny chance: På lørdag vil han faktisk sidde på bænken hos HSV, når klubben ude møder Hansa Rostock.

Fra fan til træner

Polzin er nu blevet 33 år gammel, han er født i Hamborg, voksede op i Bramfeld-kvarteret og stod sammen med klubbens mest passionerede fans på Volkspark. Og som tidligere fan uden et stort navn skal han nu tage over efter fyringen af Tim Walter (i hvert fald indtil videre) i stil med Fabian Hürzeler hos byrivalerne FC St. Pauli.

Han er "et stort trænertalent, som har udviklet sig meget", siger sportsdirektør Jonas Boldt om det nye trænerhåb, der skal bringe HSV tilbage i Bundesligaen. "En, der kommer med en masse indhold og har været med til at forme en masse." Og en, der vil være "hundrede procent engageret" på bænken, i hvert fald mod Hansa Rostock (13:00/Sky).

Til kampens centrum: Hansa Rostock vs. Hamburger SV

Forbindelsen til byrivalerne, som i øjeblikket med succes demonstrerer, hvordan tingene kan fungere med en ung, innovativ træner, er åbenlys. Hürzeler fik sin chance i december 2022 og udnyttede den på imponerende vis. På fjorten dage gik den nu 30-årige fra midlertidig træner til cheftræner, og på halvandet år gjorde han sit hold til oprykningsfavoritter - og i dag er han nok det mest eftertragtede trænertalent i landet.

Sportsdirektør Boldt håber nu, at det vil gå på samme måde i HSV. En "fortsat ansættelse er bestemt ikke udelukket", sagde han ved offenliggørelsen af Polzin som for de fleste var en overraskelse efter at Steffen Baumgart, en selverklæret HSV-fan, allerede var blevet nævnt som en mulig ny træner før Walters afskedigelse.

På trods af al tilliden til Polzin er det selvfølgelig stadig muligt, at Boldt, som er under pres efter fire mislykkede forsøg på oprykning, skal ud  på trænermarkedet i de kommende uger.