Opinion: Derfor slutter HSV's oprykningskvaler i år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Opinion: Derfor slutter HSV's oprykningskvaler i år

Tim Walter og HSV er et match.
Tim Walter og HSV er et match.Profimedia
HSV har brugt lang tid på blot at ligge på den næstøverste hylde i tysk fodbold. I 2018 rykkede den aldrig-før-nedrykkede Bundesliga-dinosaur nemlig et niveau ned, og de har kæmpet for at vende tilbage til den bedste tyske række lige siden. Men for at gøre det, har de brug for stabilitet og ikke de typiske udfald i foråret, som så ofte har kostet dem vigtige point i den sidste tid.

Kampen mod Hertha BSC var et godt eksempel på, hvorfor de tilbagevendende krav om Walters fyring fra fanlejrene er uberettigede og baseret på dårlige vaner i hansestaden. I de senere år har det altid været mirakelkuren, når tingene ikke gik godt - træner ud, træner ind.

Tim Walter er den første træner siden Thomas Doll, der har trænet 100 kampe.
Tim Walter er den første træner siden Thomas Doll, der har trænet 100 kampe.Profimedia

HSV-legenden Hrubesch tror på den nuværende tilgang

Men det er ikke længere den måde, HSV ønsker at arbejde på, som Horst Hrubesch også sagde i vores Flashscore-interview. I stedet fokuserer klubben på kontinuitet og samarbejde. Legenden bekræftede, at mottoet "Vi er HSV" skal være klubbens modus nu. Og det er netop dette motto, som hamborgenserne tager med sig på banen i denne sæson. Man skal indrømme fejl, rejse sig igen, fortsætte med at spille, og gøre det med succes som facit.

Holdet er en enhed i år.
Holdet er en enhed i år.Flashscore

Det var endnu en gang tilfældet i kampen mod Karlsruhe. HSV var under beskydning fra medierne, men gav dem blot den kolde skulder. Svaret kom på en sportslig måde med en udesejr i Berlin. En svær kamp, som ikke blev lettere af afbrydelser undervejs. Ikke desto mindre var holdet i stand til at komme tilbage og vinde, da Muheim og Reis gjorde forskellen i sidste ende for et hold, der viser viljen til endelig at få oprykningen til at ske i år.

Truppen er klar til oprykning

På trods af den mislykkede transfer af den talentfulde forsvarsspiller David Zima, er HSV ekstremt godt i stand på mandskabsfronten. Med den dyreste trup i 2. Bundesliga samt målrettede lejeaftaler med nøglespillere som Van der Brempt og Hadzikadunic har de ramt plet og ligger nu fortjent lige bag St. Pauli på andenpladsen. Forsvaret er også blevet mere stabilt, hvis man ser bort fra kampen mod KSC - to indkasserede mål i fire kampe er noget, der kan arbejdes med.

Ludovit Reis kunne sagtens have spillet i Bundesligaen, men hans hjerte slår for HSV.
Ludovit Reis kunne sagtens have spillet i Bundesligaen, men hans hjerte slår for HSV.Profimedia

Hvad er anderledes i forhold til sidste sæson? Holdet er ikke blevet revet fra hinanden, og ingen nøglespillere har forladt det. Ludovit Reis og Robert Glatzel har offentligt forpligtet sig til klubben og ønsker at gøre deres arbejde her færdigt - det er sammenhold. Hvis man ser på de næste tre kampe, er der potentielt ni point, der venter på HSV mod Hannover, Rostock og Elversberg, som bare venter på at blive inkasseret.

De på papiret sværeste opgaver mod Schalke og Hertha er allerede overstået, og kampene tæt på sæsonafslutningen mod Holstein Kiel og byderbyet mod St. Pauli bliver de afgørende.

Der er stadig plads til fejltrin, for det er netop historien om HSV i 23/24: At man kan lære af sine fejl, tilpasse sit spil og fortsætte med at vise moral, selv efter at have indkasseret tidlige mål. I det første opgør mod byrivalerne på Millerntor vendte de et 2-0-resultat og var endda tæt på at påføre St. Pauli sæsonens eneste nederlag.

Hvad mangler der nu?

Mottoet er: Det vigtigste er at fortsætte.

Hvis de fortsætter med at spille, som de har gjort hidtil, kan de ikke undgå endelig at finde vej tilbage til Bundesligaen efter 6 års fravær. Svage punkter, som Robert Glatzel, der i øjeblikket er i dårlig form, vil blive kompenseret af en fremragende Andras Nemeth eller Jean-Luc Dompe med deres variation i offensiven. På midtbanen er navne som Benes, Reis og Pherai blandt de absolut bedste i Bundesligaen, og forsvaret er også kommet ind i en god rytme.

Glæde hos HSV, formentlig også på den sidste kampdag.
Glæde hos HSV, formentlig også på den sidste kampdag.Profimedia

Med nyindkøbet Masaya Okugawa og anfører Sebastian Schonlau, der vender tilbage til Rothosen-truppen i den nærmeste fremtid, vil der være noget at fejre for den nordlige klub i maj, og det vil føles som både jul, påske og fødselsdag på én gang for fansene.

En kommentar af Henri Briese
En kommentar af Henri BrieseFlashscore