HSV får drømmestart på det nye år med flot udesejr over Schalke 04

Tim Walter er stolt af sit hold.
Tim Walter er stolt af sit hold.AFP
Hamburg vandt 2-0 ude over Schalke 04 og fik en perfekt start på anden halvdel af sæsonen, da de to klubber bragede sammen på Veltins Stadion Gelsenkrchen lørdag aften.

Hamburger SV fik en raketstart på det nye år i giganternes opgør i 2. Bundesliga, da de i den svære udekamp mod Schalke 04 vandt 2-0 og dermed holdt kontakt med de to førerhold i 2. Bundesliga. FC St.Pauli og Holstein Kiel.

HSV indtager tredjepladsen i tabellen efter 18 kampe.

Spillerbedømmelser: Schalke 04 vs. HSV
Spillerbedømmelser: Schalke 04 vs. HSVFlashscore

Bekræftelse til Tim Walter

For HSV-træner Tim Walter var sejren foran 61.992 tilskuere (udsolgt) særlig vigtig. Walter var fyringstruet i efteråret, hvor mulige efterfølgere blev diskuteret ivrigt i de tyske medier efter HSVs skuffende præstationer.

De spekulationer skal han formentlig ikke stå til mål for i denne uge efter at HSV spillede en flot kamp i Gelsenkirschen samtidig med at  Holstein Kiel, der indtager andenpladsen i ligaen tabte 1-2 mod Eintracht Brnederlag fredag.

Efter en hektisk åbningsfase dominerede, var det HSV, der først fik ro på spillet og kunne tage føringen efter 22 minutter, da Ignace van der Brempt fik lov til at slå et indlæg fra højre til en fuldstændig fri Immanel Pherai, der let headede bolden forbi målmand Ralf Fährmann.

Statistik: Schalke 04 vs. HSV
Statistik: Schalke 04 vs. HSVFlashscore

Schalke var tæt på udligningen, da Thomas Ouwejan ramte overliggeren med et flot frispark fra 25 meter i det 33. minut.

Men i stedet for en udligning fordoblede gæsterne føringen, da Laszlo Benes fra tæt hold kunne sætte foden på et præcist indlæg fra Jean-Luc Dompé ti minutter før pausen. Begge hold havde muligheder til flere mål i anden halvleg, men det blev ved 2-0 til gæsterne.

Schalke 04 er nu kun tre point foran Braunschweig, som ligger på 16. pladsen under nedrykningsstregen.