Finner sælger gerne kamp mod Danmark for uafgjort: "Danmark er det bedste hold i gruppen"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Finner sælger gerne kamp mod Danmark for uafgjort: "Danmark er det bedste hold i gruppen"

Finland håber på et godt resultat mod Danmark.
Finland håber på et godt resultat mod Danmark.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det hører til sjældenhederne, at fodboldspillere og fodboldtrænere på forhånd stiller sig tilfreds med uafgjort i en kamp, men det er ikke desto mindre tilfældet på det finske herrelandshold før søndagens EM-kvalifikationskamp mod Danmark.

Finland topper nemlig kvalifikationsgruppen, og med en pointdeling i Helsinki vil finnerne stadig holde de danske gruppefavoritter bag sig i jagten på en EM-billet.

"Hvis vi spiller bedre end Danmark, så vil et point ikke være optimalt. Men lige nu vil jeg nok ikke være så ked af at få et enkelt point," siger landstræner Markku Kanerva.

Det er målmand Lukas Hradecky helt enig i.

"Jeg vil helt sikkert være tilfreds med et point mod Danmark."

"Danmark er det hold, vi kender bedst i gruppen, og Danmark er stadig det bedste hold i gruppen. Vi har et forspring på to point ned til Danmark, og hvis vi skal gøre afstanden endnu større, kræver det, at vi spiller en drømmekamp," siger den finske landsholdskeeper, der har en fortid i Superligaen.

Midtvejs i kvalifikationen topper Finland gruppen med 12 point, Danmark og Slovenien har ti point, mens Kasakhstan har ni point. Gruppens to bedste hold kvalificerer sig til EM.

"Hvis man ser på point, så har Kasakhstan været en positiv overraskelse, mens Danmark har færre point end forventet. Men det er en tæt kamp om de to EM-billetter, og derfor er mødet med Danmark en nøglekamp for os."

"Det bliver nok først afgjort til allersidst, hvem der bliver nummer et og to i gruppen," siger Lukas Hradecky.

Da Danmark og Finland mødtes i Parken i marts, vandt Danmark 3-1. Kometen Rasmus Højlund scorede alle Danmarks tre mål, men landstræner Markku Kanerva har ikke givet den blonde danske bomber ekstra fokus i Finlands forberedelser til kampen.

"Rasmus Højlund har scoret mange mål for Danmark, men der er også andre gode angribere på Danmarks hold, så vi har ikke lagt nogen særlig plan for ham. Vi skal stå kompakt og forsvare som et hold for at stoppe Danmark," siger landstræneren.

Opgøret mellem Finland og Danmark begynder klokken 18 dansk tid.