Ferrari og Mercedes er klar til at ånde Max Verstappen i nakken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ferrari og Mercedes er klar til at ånde Max Verstappen i nakken
Lewis Hamilton i sin Mercedes-racer.
Lewis Hamilton i sin Mercedes-racer.
GIUSEPPE CACACE/AFP
Ingen af konkurrenterne var sidste år i nærheden af at true Red Bulls Max Verstappen i kampen om mesterskabet i Formel 1.

Men historien kan sagtens ende anderledes i år, spår flere eksperter. Både Ferrari og Mercedes har i år bedre forudsætninger for at udfordre hollænderen, vurderer den tidligere racerkører Nicolas Kiesa.

"Kørerne hos Ferrari og Mercedes er sultne og trænger så meget til succes nu, at de vil køre med så meget ild i øjnene, at de måske godt kunne gå hen og blive lidt svære at slå for Verstappen", siger Viaplays ekspert.

En af årsagerne er, at Red Bull har fået en straf for at bryde budgetloftet i sidste sæson. Som konsekvens har holdet blandt andet fået mindre tid i vindtunnelen, som er særdeles vigtig for finpudsningen af design og udstyr.

Reglerne for bilerne i Formel 1 blev desuden ændret markant op til 2022-sæsonen, og med et års erfaring har Red Bulls konkurrenter haft rig mulighed for at tilpasse sig de nye forhold.

Og så er det ikke nødvendigvis nok at være den bedste kører.

"Verstappen ændrer sig ikke fra sidste år til i år. Kvaliteterne, evnerne og viljen har han. Han kommer med en masse selvtillid og en god bil. Jeg er bare ikke sikker på, han kommer med den bedste bil fra start."

"Ferrari kommer med en langt bedre motor. Hele motorpakken er bare bedre, men Mercedes kommer også med noget, der passer godt til reglementet. Ændringerne er faldet lige ned i hatten på Mercedes' bil", siger Nicolas Kiesa.

Efter en årrække som suveræn og en andenplads i 2021 spillede den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton kun en birolle sidste år. Det kan være ildevarslende for konkurrenterne med tanke på de kommende strabadser, mener tidligere Le Mans-vinder Tom Kristensen.

"Hamilton er blevet slået i to år. Han er ældre end Verstappen og tænker, at det skal være nu, hvis han skal tilbage.

"Det mobiliserer en motivation i en racerkører og hans team for at optimere. Jeg tror, at dynamikken mellem de tre topteams har alle facetter til at blive tæt og langvarig", siger Tom Kristensen, der også er ekspert hos Viaplay.

En tæt kamp om mesterskabet forventer Nicolas Kiesa også.

"Med fare for at lyde som en plade, der er gået i hak, bliver det den tætteste sæson, vi har set", siger Nicolas Kiesa.

Formel 1-sæsonen begynder i weekenden med grandprixet i Bahrain.