Endnu en vanvittig mudderduel: Cyklecrossens tre giganter endte i sjældent spurtopgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu en vanvittig mudderduel: Cyklecrossens tre giganter endte i sjældent spurtopgør

Tom Pidcock (forrest) så flere gange ud til at være sat, men briten formåede at komme tilbage og deltage i den afgørende spurt.
Tom Pidcock (forrest) så flere gange ud til at være sat, men briten formåede at komme tilbage og deltage i den afgørende spurt.Profimedia
For fjerde gang på en uge kunne Wout van Aert fredag kaste armene i vejret og lade sig hylde som vinder, da Exact Cross Loenhout blev kørt i det nordlige Belgien. Et mudret løb endte i en yderst sjældent spurt mellem tre ryttere, hvor van Aert altså var hurtigst.

Mathieu van der Poel er formentlig ved at være godt og grundig træt af sin evige belgiske rival, Wout van Aert. For fredag var det for fjerde gang på en uge lige netop van Aert, der trak længste strå i duellen mellem de to, mens det kun er lykkedes en enkelt gang for Mathieu van der Poel. 

I Loenhout blev der således kørt cyklecross, i øvrigt årets sidste UCI-sanktionerede crossløb, og her endte det, ligesom det var tilfældet onsdag i Diegem og mandag i Gavere, i en drabelig duel mellem de tre helt store stjerner i den intense disciplin, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock

Det kastede noget så sjældent som en trevejsspurt af sig, for da de tre megastjerner ramte opløbsstrækning efter ni runder i den mudrede flanderske by lidt nord for Antwerpen, var der intet, der kunne adskille dem.

Og i spurten viste Wout van Aert, at han også sagtens kan levere en stærk spurt på de lidt bredere crossdæk, for der var reelt ingen tvivl om sejren, hvilket er van Aerts femte sejr i sæsonen og som bekendt den fjerde på blot en uge.

Et harmonikaløb

De tre stjerner, Pidcock i sit regnbuestribede verdensmestertrikot, van Aert i sin belgiske mestertrøje, van der Poel i sit Alpecin-Deceuninck klubtøj, kørte faktisk fra resten af feltet nærmest med det samme. Undervejs blev der af flere omgange angrebet, og særligt Mathieu van der Poel viste aggressiv kørsel, men hver gang et hul blev åbnet, blev det gradvist lukket igen i en slags harmonikaløb mellem de tre forreste.

På allersidste runde var det så Wout van Aert, der satte fut i fejemøget, men det var hans hollandske rival, der endte med at slå et hul. Og så lignede det ellers, at 27-årige van der Poel endelig skulle få skovlen under van Aert, efter belgieren havde vundet to dage i træk i Superprestige-afdelingerne i Heusden-Zolder og Diegem. 

Men sådan skulle det altså ikke gå, for i det knædybe mudder kort før pitten på allersidste runde, lavede van der Poel en gedigen kørefejl, der kostede ham det ellers fine forspring, han havde fået opbygget. De to forfølgere, van Aert såvel som Pidcock, fik lukket hullet, og så ventede den føromtalte spurt mellem de tre stjerner altså. 

Med sejren kan Wout van Aert med ro i sindet fejre nytår, for belgieren har nu vundet fem af de syv cyklecrossløb, han har stillet op i, siden han 4. december indledte sin crosssæson lidt syd for Loenhout i Antwerpen. De to gange, van Aert ikke har stået øverst på podiet, har han stået næstøverst, og belgieren ser således ud til at være i sit livs crossform. 

Allerede 3. januar er der chance for at se en ny duel mellem de tre stjerner, når X20 Trofee Herentals køres, men derefter må man væbne sig med lidt tålmodighed, hvis man ønsker at se van Aert, van der Poel og Pidcock i crosssadlen på én og samme tid.

Medmindre Tom Pidcock vælger at stille til start ved VM i Hoogerheide og forsøge at forsvare sine regnbuestriber, er der således kun ét løb, foruden det føromtalte i Herentals, tilbage med alle tre på startlisten, nemlig World Cup-afdeling i spanske Benidorm 22. januar.

Top 10 i Exact Cross Loenhout

1. Wout van Aert, 28 år, Belgien

2. Mathieu van der Poe, 27 år, Holland

3. Tom Pidcock, 23 år, Storbritannien

4. Cameron Mason, 22 år, Storbritannien

5. Gerben Kuypers, 22 år, Belgien

6. Thomas Mein, 23 år, Storbritannien

7. Thijs Aerts, 26 år, Belgien

8. Witse Meeusen, 21 år, Belgien

9. Timo Kielich, 23 år, Belgien

10. Niels Vandeputte, 22 år, Belgien