Suveræne van der Poel knockouter rival i første møde: Fejer al konkurrence til side i Mol

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Suveræne van der Poel knockouter rival i første møde: Fejer al konkurrence til side i Mol

Mathieu van der Poel sejrede fredag for anden gang i lige så mange forsøg i denne sæson.
Mathieu van der Poel sejrede fredag for anden gang i lige så mange forsøg i denne sæson.Profimedia
Ingen var i nærheden af superstjernen Mathieu van der Poel, da der fredag eftermiddag blev kørt Zilvermeercross i belgiske Mol. Ikke engang hollænderens ærkerival Wout van Aert kunne hamle op med den forsvarende verdensmester, der sejrede i fuldkommen suveræn stil.

Når cyklecrossens to absolutte giganter mødes, er det ofte som en slags boksekamp på to hjul, sjældent 12 omgange, så mange køres der som regel ikke i cyklecross, men til gengæld stort set altid med masser af små jabs og hooks, enkelte gange med en uppercut med en decideret knockout til følge. 

For Mathieu van der Poel og Wout van Aert er i en klasse for sig i den intense disciplin, og de to har domineret sporten i praktisk talt et årti. Fredag eftermiddag mødtes de to kæmper så for første gang i indeværende cyklecrosssæson, hvor Mathieu van der Poel sejrede. 

Det gjorde de i det såkaldte Zilvermeercross i belgiske Mol øst for Antwerpen, et løb der byder på masser af sand og afvikles i det rekreative område Zilvermeer med bakker, søer og strand, og denne fredag var der mest af alt tale om et af de føromtalte knockouts. 

For på tredje ud af i alt 10 runder fik Mathieu van der Poel slået et nærmest frygtindgydende hul på meget kort tid, da hollænderen udnyttede sin enorme styrke i et af rutens mange sandstykker, hvormed den 28-årige forsvarende verdensmester grundlagde sin sejr fredag. 

Ikke engang en afhoppet kæde på fjerde runde kunne smide grus, eller sand for den sags skyld, i maskineriet for van der Poel, der med fredagens sejr rundede 151 sejre på eliteniveau i sin cyklecrosskarriere og sejrede for tredje gang i Zilvermeercross, der har været afviklet siden 2014. 

Wout van Aert kom aldrig for alvor i nærheden af Mathieu van der Poel på de resterende omgange, men til gengæld var belgieren ganske sikker på sin andenplads, mens der bag ham blev kæmpet om tredjepladsen, i første omgang mellem Alpecin-Deceuninck-duoen Quinten Hermans og Niels Vandeputte.

De fik dog hurtigt selskab af Crelan-Corendon-rytteren Toon Vandebosch, der på trods af Alpecin-sandwichen fik lagt godt pres på sine to belgiske landsmænd, men til syvende og sidste kunne Vandebosch ikke bide skeer med duoen. 

Tredjepladsen gik således til Niels Vandeputte, der kom i mål næsten et minut efter Wout van Aert, der selv måtte se sig slået med enorme 1 minut og 16 sekunder af ærkerivalen Mathieu van der Poel. 

Allerede lørdag får van Aert dog chance for at tage revanche, når der køres World Cup i Antwerpen. Her er også flere af de andre store crossstjerner med. Således stiller Tom Pidcock, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout og Laurens Sweeck til start, ligesom også denne sæsons store overraskelse Joris Nieuwenhuis er på startstregen. 

Top-10 i Zilvermeercross:

1. Mathieu van der Poel, 28 år, Holland

2. Wout van Aert, 29 år, Belgien

3. Niels Vandeputte, 23 år, Belgien

4. Quinten Hermans, 28 år, Belgien

5. Toon Vandebosch, 24 år, Belgien

6. Gianni Vermeersch, 31 år, Belgien

7. Anton Ferdinande, 23 år, Belgien

8. Sander De Vet, 23 år, Belgien

9. Jarno Bellens, 23 år, Belgien

10. Tom Meeusen, 35 år, Belgien