Ehlers assist i Winnipeg sejr - Røndbjerg taber efter hattrick af Clayton Keller

Clayton Keller, her i kamp mod Sharks, lavede hattrick i nat for Coyotes
Clayton Keller, her i kamp mod Sharks, lavede hattrick i nat for CoyotesGetty Images via AFP
Det var en blandet dansk nat i NHL. Winnipeg Jets levede op til favoritværdigheden, mens tingene så småt begynder at smuldre for Vegas Golden Knights

Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 3-5

Der var ikke meget der tydede på, at Jets ville komme i problemer i kampen mod Flyers. Efter otte et halvt minut i 1. periode, havde gæsterne på mindre end fire minutter bragt sig på 3-0, blandet andet takket være en assist fra Nikolaj Ehlers. Danskeren er nu noteret for 17 points i 12 kampe. Russiske Ivan Provorov, der var i vælten for nogle dage siden grundet hans manglende lyst til at iklæde sig en særlig opvarmningstrøje, reducerede i slutningen af første periode. Flyers kom i gang, og to powerplay-scoringer af Kevin Hayes, gjorde at det var hele lige, 3-3, i toppen af 3. periode. Hayes spillede sin NHL kamp 600 i nat. Det lykkedes dog for Winnipeg at score to gange yderligere, den sidste dog i tomt mål. Sejren var Winnipegs første i Philadelphia siden 2012.

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 4-1

Det var to hold fra den nederste del af formbarometeret der dystede i Mullett Arena. Arizona havde vundet en gang i 12 forsøg, og Vegas havde tabt tre af de sidste fire. Jonas Røndbjerg spillede lige over 10 minutter for Golden Knights, men kunne ikke følge op på assisten mod Washington. Dagens mand i skysovs blev dog Clayton Keller, med et hattrick for Coyotes. Hans andet i sæsonen. Phil Kessel, der spillede i Arizona i sidste sæson, kom på tavlen for Vegas, midtvejs i 2. periode. Keller er med sit hattrick nu oppe på 18 sæsonmål, og er den første Arizona-spiller til at lave to hattricks i samme sæson, siden danske Mikkel Bødker gjorde det i 2015/16 sæsonen.

Boston Bruins - San Jose Sharks 4-0

At Boston er en af de store favoritter til Stanley Cuppen, beviste de igen natten til mandag. Sejrstimen blev udbygget til 11 i træk med sejren over Sharks, og Bruins virker urørlige i denne sæson. Bruins-backen Charlie McAvoy lavede en sand perle til 2-0, og havde yderligere en assist på scoringen til 4-0, som var signeret af David Pastrnak med sit 36. sæsonmål. Kigger man på NHL som en samlet turnering uden divisioner og konferencer, ligger Boston nummer et, med hele 12 points ned til andenpladsen, som er Frederik Andersen og Carolina Hurricanes.

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1-2

Jaret Anderson-Dolan vil nok sent glemme kampen mod Blackhawks. Den unge Kings-center lavede to mål og blev matchvinder da Kings efter tre nederlag i træk, endelig fik en sejr. Begge mål var på forarbejde fra Kevin Fiala, der nu er oppe på 33 assists for sæsonen. Chicagos Ian Mitchell bragte spænding ind i opgøret med hans første sæsonmål, men Blackhawks er stadig låst fast i bunden af Central Division. Med de to points for sejren, kravler Kings omvendt op på tredjepladsen i Pacific Division.

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-1 (OT)

Søndag aften dansk tid var der spænding til det sidste, efter scoringer af Jack Hughes og Sidney Crosby, havde gjort at den ordinære kamp endte 1-1. Der skulle overtid til, og her afgjorde Dougie Hamilton kampen med et missil op i hjørnet bag Tristan Jarry.