Daramy faster i landsholdslejren: Det påvirker mig ikke

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Daramy faster i landsholdslejren: Det påvirker mig ikke
Daramy under træningen med landsholdet. Ikke at drikke vand lige efter kan være "tricky".
Daramy under træningen med landsholdet. Ikke at drikke vand lige efter kan være "tricky".Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mohamed Daramy en del af det danske landshold, der er samlet i Helsingør, men for 22-årige Daramy er dagligdagen en anelse anderledes end for resten af landsholdsspillerne.

Mohamed Daramy faster nemlig fra solopgang til solnedgang grundet den muslimske højtid ramadan, der står på fra 10. marts til 9. april.

Daramy indtager ikke mad eller drikke i dagtimerne, hvor landsholdet træner, og han sætter alarmen på telefonen tidligt inden solopgang.

"Landsholdet spurgte, da jeg ankom til lejren, om jeg fastede, og det gør jeg. Ikke på kampdagen og dagen før kamp, men ellers alle de andre dage i landsholdslejren. De har været gode til at bakke op og sørge for, at jeg kan få noget at spise på de tidspunkter og om natten også. Så det har været meget fint," siger Mohamed Daramy.

Klokken fire om natten står landsholdsspilleren op for at spise, og næste måltid på dagen er til holdets aftensmad ved 18-tiden.

Daramy, der på klubniveau tørner ud for franske Reims, føler dog ikke, at fasten påvirker ham rent fysisk, når landsholdstruppen skal konkurrere om pladserne og overbevise landstræner Kasper Hjulmand om deres fodboldmæssige kvaliteter.

"Jeg kan ikke mærke forskel, og det er noget, man vænner sig til. De første par dage af ramadanen er altid lidt svære, når man lige skal ind i rytmen igen, men lige nu har jeg det helt fint. Hvis det var noget, jeg følte, at jeg ikke kunne klare, og det påvirkede mine træninger og kampe," så havde jeg ikke gjort det, siger Daramy.

Den tidligere FC København-spiller sætter pris på, at landsholdet tager hensyn til fasten, der enkelte gange kan være svær at huske, når en hård træning på banen i Helsingør er overstået.

"Jeg skal huske på, at man ikke bare lige kan drikke vand efter træning. Det er sådan nogle småting, man godt kan glemme nogle gange. Der har været god opbakning og støtte om det. Det har givet en god ro for mig, at jeg har landsholdets opbakning," siger Daramy.

Fasten for Daramy gælder ikke på dage med kampe og dagen før. I denne landsholdssamling kan han se frem til testkampe mod Schweiz lørdag og mod Færøerne tirsdag.