Danske europamestre i curling før VM: Ikke urealistisk vi vinder det hele

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danske europamestre i curling før VM: Ikke urealistisk vi vinder det hele
Skipper Madeleine Dupont tror på succes ved VM
Skipper Madeleine Dupont tror på succes ved VM
Profimedia
Når de danske curlingkvinder lørdag tager hul på VM i den svenske by Sandviken, er det med ambitionen om stadig at være med i turneringen, når den skal afgøres.

I november sidste år vandt curlingholdet EM-guld, og skipper Madeleine Dupont drømmer om, at hun sammen med resten af sit hold kan hente de danske curlingkvinders første VM-medalje i 14 år.

"Vi har en klar forventning om, at vi kan spille lige op med alle hold, og så kommer det ned til meget små ting, om man trækker det længste strå i en kamp eller ej. Vi har en målsætning om at vinde alle kampe, og det er ikke urealistisk."

"Men det er så sindssygt tæt, så jeg er tilfreds, hvis vi bliver blandt de seks hold, der får plads i playoff. Så må vi se, hvad det kan række til derfra", siger den danske skipper.

Alle VM's 13 hold mødes på kryds og tværs i det indledende gruppespil. Nummer et og to går direkte i semifinalen, mens nummer tre-seks spiller playoff svarende til kvartfinaler.

Madeleine Dupont udpeger Schweiz og Canada som turneringens største favoritter. Også selv om der er nogle ubekendte blandt de hold, Danmark ikke så tit støder ind i.

"Det er rigtig svært at vide, hvor vi står i forhold til de nordamerikanske og asiatiske hold. Vi møder dem kun til VM, og det er ikke sikkert, at de har samme hold som året før."

"Som i alle andre sportsgrene analyserer vi vores modstandere, og det er både befriende og irriterende, når man møder nogen, man ikke kender særlig godt. Jeg kan bedst lide at være helt forberedt på, hvad der venter", siger Madeleine Dupont.

De ikke-europæiske nationer ved VM er Japan, Sydkorea, Canada, USA og New Zealand.

Det danske hold består foruden skipper Madeleine Dupont også af Denise Dupont, Mathilde Halse, My Larsen og Jasmin Lander.

Efter fire års pause har holdet fået støtte fra Team Danmark efter EM-guldet sidste år. Det har gjort det muligt for holdet at rejse til udlandet og spille turneringer inden VM.

Danmarks åbner VM med en kamp mod Japan lørdag klokken 14. Søndag venter kampe mod både Skotland og Sydkorea.