Dansk mester kupper stærk franskmand på sidste etape: Kamp vinder etapeløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dansk mester kupper stærk franskmand på sidste etape: Kamp vinder etapeløb
Fredag lykkedes det for første gang i karrieren for Alexander Kamp at vinde det samlede klassement af et professionel cykelløb.
Fredag lykkedes det for første gang i karrieren for Alexander Kamp at vinde det samlede klassement af et professionel cykelløb. Profimedia
Med en stærk indsats på fjerde og sidste etape af det franske etapeløb Région Pays de la Loire Tour, fik den 29-årige danske mester, Alexander Kamp, vippet franske Bryan Coquard af pinden. Danskeren kunne således fejre karrierens første klassementssejr.

Mens mange øjne blandt cykelinteresserede danskere hvilede på Michael Valgren forud for årets Région Pays de la Loire Tour, da danskeren gjorde comeback efter næsten et års pause efter et slemt styrt, så var det en anden dansker, der endte med at løbe med overskrifterne.

Den forsvarende danske mester, 29-årige Alexander Kamp, endte således allerøverst på podiet i den samlede stilling, efter han på fredagens etape, den fjerde og sidste i løbet, holdt sig helt fremme og tog en andenplads.

Samtidig tabte løbets førende rytter, franske Bryan Coquard, 29 sekunder til Kamp, der kom i mål som del af en seksmand stor gruppe, og da også løbets nummer to, Marijn van den Berg, smed tid, kunne Alexander Kamp altså komme fra baghjul og snuppe den samlede sejr.

Det blev som bekendt til en andenplads på etapen, hvor kun Uno-X Pro Cycling Teams norske Fredrik Dversnes var hurtigere end Tudor Pro Cycling Teams danske mester, der dermed også tog seks bonussekunder.

Også på tredje etape imponerede 29-årige Kamp, for her blev det nemlig til en tredjeplads, kun overgået af netop føromtalte Coquard og van den Berg. Da alt tiden var lagt sammen, kunne Alexander Kamp altså konstatere, at han stod som samlet vinder, 11 sekunder bedre end fredagens norske etapevinder, Fredrik Dversnes.

Tredjepladsen på fredagens etape gik til franske Jérémy Leveau, mens TotalEnergies 25-årige franskmand Valentin Ferron snuppede det nederste trin på podiet i den samlede stilling. Sejren var Alexander Kamps femte professionelle sejr i karrieren, og den første siden han i juni blev dansk mester for anden gang i karrieren.

Michael Valgren kom i mål 4 minutter og 40 sekunder efter den vindende seksmandsgruppe, sammen med landsmand Lasse Norman Leth, og Valgren kom således fint igennem sit comebackløb ovenpå de karrieretruende skader, han pådrog sig under et styrt i Frankrig i juni 2022.

For Alexander Kamps vedkommende ser formen således ud til at være forrygende forud for årets Ardenner-klassikere, hvor den danske mester umiddelbart er på startlisten i både De Brabantse Pijl og Amstel Gold Race.