Dansk Celtic-stjerne i storform fejrer jubilæum med mål og assist

Dansk Celtic-stjerne i storform fejrer jubilæum med mål og assistProfimedia
Danske Matt O'Riley fejrede tirsdag sin kamp nummer 100 for den skotske storklub Celtic med manér.

I udekampen mod midterholdet St. Mirren lavede han efter mindre end ét minuts spil en skarp assist i dybden til den japanske angriber Daizen Maedas 1-0-scoring.

Og en håndfuld minutter senere lynede den 23-årige midtbanespiller selv, da han modtog bolden i feltet og efter et træk sendte den gennem benene på St. Mirrens målmand og i mål til 2-0.

Målet var Matt O'Rileys tiende i ligaen i denne sæson, og han er dermed Celtics mest scorende og kun overgået af Hearts-angriber Lewis Shanklands 13 mål på ligaens topscorerliste.

Derudover er O'Riley også oppe på syv assister, og det er også næstbedst i Premiership, som Celtic topper med otte point ned til Rangers FC. Ærkerivalen har dog to kampe i baghånden.

O'Riley skiftede i januar 2022 fra MK Dons i den tredjebedste engelske række til Celtic og har siden etableret sig som bærende profil og kreativt omdrejningspunkt på den centrale midtbane.

I sine hidtil 100 kampe i Celtic-trøjen er det blevet til 18 mål og 26 assister ifølge transfermarkt.com.

Efter at have spillet ungdomslandskampe for England erklærede O'Riley kort efter sit skifte til Celtic, at han ville spille for Danmark. Det er han berettiget til, da hans mor er dansk.

Efter fem kampe og to scoringer på det danske U21-landshold blev han i efteråret for første gang udtaget til Kasper Hjulmands A-landshold, og i november debuterede han med 61 minutter i 0-2-nederlaget hos Nordirland.