Danmark skal igen forbi Norge i kampen om en olympisk ishockey-billet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark skal igen forbi Norge i kampen om en olympisk ishockey-billet

Nikolaj Ehlers får igen mulighed for komme til OL
Nikolaj Ehlers får igen mulighed for komme til OLProfimedia
Det danske landshold har fundet deres modstandere, når de på hjemmebane skal forsøge at kvalificere sig til OL i ishockey.

Modstanden kommer i form af Norge, Storbritannien og Japan, når det danske ishockeylandshold med Mikael Gath i spidsen skal spille om en kvalifikation til OL i 2026, der afholdes i de italienske byer Milano og Cortina d’Ampezzo.

Ligesom ved sidste OL-kvalifikation, skal de danske løver krydse klinger med Norge, der med stor sandsynlighed vil være Danmarks største udfordrer til den anden OL-billet i træk.

Ved kvalifikationen i 2021 havde nordmændene hjemmebane, men danske sejre over Slovenien, Sydkorea samt 2-0 over Norge i den sidste kamp, gjorde at Danmark for første gang skulle deltage ved de olympiske vinterlege i ishockey.

IOC og NHL har netop forhandlet en aftale på plads, der sikrer at NHL-spillere får muligheden for igen at deltage vel OL-turneringer. Den nyligt indgåede aftale gælder for OL i 2026 i Italien, samt til OL i 2030. Værten ved 2030-legene er ikke kendt endnu.

Ved seneste OL havde de danske NHL-stjerner ikke mulighed for at deltage grundet COVID-19 pandemien, og ved OL i Sydkorea i 2018, var der heller ikke deltagelse fra det fineste selskab.

Kvalifikationsturneringen afvikles fra den 29. august til den 1. september 2024. Det er endnu ikke besluttet hvor kampene skal afvikles. Aalborg fremstår som favorit, men det er ikke endeligt bekræftet.