Clara Tauson færdig i Frankrig: Besejret af russer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Clara Tauson færdig i Frankrig: Besejret af russer
Det har været et svært år for Clara Tauson, der har døjet med skader.
Det har været et svært år for Clara Tauson, der har døjet med skader.AFP
Kvartfinalen blev endestationen for Clara Tauson i ITF-turneringen Engie Open Nantes Atlantique, hvor den 19-årige dansker tabte til Kamilla Rakhimova.

Torsdag tabte Clara TausonClara Tauson til russiske Kamilla Rakhimova, da de to dystede om en semifinaleplads. 19-årige danske Tauson tabte i tre sæt med cifrene 6-7, 6-3, 2-6.

Rakhimova ligger 32 pladser længere oppe på verdensranglisten end Clara Tauson, der efter et skidt 2022 er rutsjet ned som nummer 135 efter at have ligget nummer 44 ved nytår.

Tauson så ud til at cruise mod sejren i første sæt tidligt i kampen. Danskeren kom på 3-0 efter et servebrud undervejs og fik også gjort det til 5-2.

Men så gik Tauson mere eller mindre i stå. Rakhimova vandt tre partier i træk, og så var sættet pludseligt helt åbent igen.

Tauson rejste sig ved i egen serv at gøre det til 6-5, men Rakhimova fik altså sendt sættet ud i tiebreak. Her fulgtes de to spillere mere eller mindre ad indtil 5-5, hvorfra Rakhimova med to vundne dueller i træk tog sættet.

Tauson lagde hurtigt skuffelsen bag sig og startede godt i andet sæt. Det blev til et servebrud i første parti, og anden gang, Rakhimova lagde ud, spillede Tauson sig til to breakbolde, som russeren dog afværgede.

Det lykkedes dog senere Tauson i to tilfælde at bryde Rakhimova i andet sæt, og så skulle det hele afgøres i et tredje.

Her fik Tauson tidligt mulighed for at sætte kurs mod sejren. Foran 1-0 spillede danskeren i et maratonparti sig til fire breakbolde, men Rakhimova holdt stand.

Det tog tilsyneladende pusten fra Tauson, for hun måtte efterfølgende se sig slået i eget udlæg, og så havde Rakhimova teten.

Bagud 2-4 kom Tauson under yderligere pres. Rakhimova fik spillet sig til flere breakbolde, og på den fjerde lykkedes det russeren at få skovlen under danskeren, der nu var tvunget til at bryde.

Det fik Tauson en mulighed for at gøre to gange, men Rakhimova holdt danskeren stangen. På sin første matchbold lukkede russeren derefter kampen.

/ritzau/