Bokseforbund truer udbrydere med sagsanlæg: "Skift navn og sig undskyld"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bokseforbund truer udbrydere med sagsanlæg: "Skift navn og sig undskyld"

Bokseforbund truer udbrydere med sagsanlæg: "Skift navn og sig undskyld"
Bokseforbund truer udbrydere med sagsanlæg: "Skift navn og sig undskyld"GEORGIY NAMAZOV/XINHUAXinhua via AFP
Bokseverdenen er for tiden skueplads for en mindre pæn konflikt mellem verdensforbundet IBA og udbryderforbundet World Boxing, og et nyt kapitel er ved at blive skrevet.

IBA truer således World Boxing, som Danmarks Bokse-Union (Dabu) er på vej ind i, med et sagsanlæg.

IBA hævder således at eje retten til varemærkerne "World Boxing" og "World Boxing Tour", og senest torsdag skal udbryderforbundet have fjernet navnet fra alle sine materialer, inklusive dokumenter, website og sociale medier, lyder det på IBA's hjemmeside.

Derudover vil IBA have en offentlig undskyldning fra "såkaldte World Boxing", som IBA selv formulerer det.

"Sådanne handlinger påfører ikke kun IBA skade økonomisk og på dens omdømme, men vildleder også det globale boksesamfund med hensyn til organisationens legitimitet," siger generalsekretær og direktør Chris Roberts til IBA's hjemmeside.

IBA forbeholder sig retten til at lægge sag an, og World Boxing har indtil videre kun noteret sig udfaldet.

"Vi har modtaget et brev fra IBA, som vi vil diskutere med vores juridiske rådgivere, når tiden er den rette," siger en talsmand fra World Boxing til det tyske nyhedsbureau dpa.

World Boxing afholder en stiftende generalforsamling i slutningen af november, og udbryderforbundet er et resultat af en langvarig magtkamp i IBA, hvor utilfredse medlemslande forgæves har forsøgt at rense ud i ledelsen og afsætte præsident Umar Kremlev.

Russeren og det omstridte persongalleri, der omgiver ham, bliver beskyldt for korruption og manglende vilje til at gøre rede for de dubiøse pengestrømme i forbundet.

Efter at en undersøgelse tilmed påviste aftalt spil ved OL i Rio i 2016, kappede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) båndet til IBA og truede med helt at slette boksesporten fra det olympiske program.

Omtaler