Anders Antonsen finaleklar i Malaysia efter magtdemonstration i andet sæt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Anders Antonsen finaleklar i Malaysia efter magtdemonstration i andet sæt
Anders Antonsen har aldrig før vundet en såkaldt Super 1000-turnering. Nu står han for anden gang i karrieren i en Super 1000-finale.
Anders Antonsen har aldrig før vundet en såkaldt Super 1000-turnering. Nu står han for anden gang i karrieren i en Super 1000-finale.Profimedia
Mens første sæt bølgede frem og tilbage i lørdagens første semifinale ved Malaysia Open, så var det en ren magtdemonstration i andet sæt, da danske Anders Antonsen besejrede taiwanske Lin Chun-Yi. Danskeren er dermed klar til karrierens blot anden Super 1000-finale, og finalemodstanderen bliver måske dansk.

Danske Anders Antonsen er klar til finalen ved årets første Super 1000-turnering, Malaysia Open. Lørdag formiddag dansk tid besejrede den 26-årige århusianer nemlig 24-årige taiwanske Lin Chun-Yi i semifinalen i Kuala Lumpur. Verdensranglistens nummer ni skulle kun bruge 41 minutter og to sæt på at sejre 21-16, 21-7.

Antonsen fik en strålende start på første sæt, da danskeren åbnede en føring på fem point, men en række fejl fra danskeren, herunder en netfejl, samt et par flotte vindere fra taiwaneren betød, at det pludselig stod helt lige igen, 9-9. 

Den 26-årige dansker fik dog på ny tur i den og åbnede en god føring, selvom Lin undervejs diskede op med adskillige suverænt maskerede servereturneringer, som danskeren ikke kunne svare igen på. Ved stillingen 20-15 misbrugte Antonsen en enkelt sætbold, men i andet forsøg sikrede han sig første sæt med 21-16. 

Derefter faldt taiwanerens spil en anelse fra hinanden, for Antonsen åbnede andet sæt med en føring på 6-1, og Lin kunne slet ikke finde fodfæste mod en selvsikkert spillende Antonsen, der fik åbnet en kæmpestor føring på 13-4. 

Ved stillingen 14-4 diskede Lin op med en fin smash, der i første omgang blev kaldt inde, men Antonsen havde pudset de figurative badmintonbriller i dagens anledning og kaldte en challenge, som danskeren havde succes med og dermed kom på 15-4. 

Magtdemonstrationen fortsatte i andet sæt, og Antonsen havde således et hav af matchbolde til rådighed, da han nåede de 20 point. En enkelt blev misbrugt, men på chance nummer to fejlede danskeren ikke overfor taiwaneren, der er nummer 21 på verdensranglisten, og dermed tog Antonsen sættet med de overlegne cifre 21-7.

Det er blot anden gang i karrieren, at Antonsen står i en finale i en såkaldt Super 1000-turneringen på BWF’s World Tour. Første gang var ved Indonesia Open i 2019, hvor Antonsen tabte finalen til Lins landsmand Chou Tien-Chen i tre sæt. 

I finalen kan Antonsen løbe ind i landsmand Viktor Axelsen, der senere lørdag spiller semifinale mod kinesiske Shi Yuqi. Axelsen er førsteseedet i turneringen, mens danskerens kinesiske modstander er seedet som nummer syv. Skulle Axelsen spille sig videre, vil det være tredje gang, at de to står overfor hinanden i en finale på BWF World Tour. De har vundet én hver.