Axelsen forlader uventet All England som sidste dansker efter kontroversiel afslutning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Axelsen forlader uventet All England som sidste dansker efter kontroversiel afslutning
Opdateret
Axelsen er ude af den prestigefyldte turnering.
Axelsen er ude af den prestigefyldte turnering.Profimedia
Efter at være begyndt kampen mod indonesiske Anthony Ginting som lyn og torden, så tabte verdens nummer et, Viktor Axelsen de næste to sæt snævert, og han er dermed ude af All England.

Axelsen var sidste, tilbageværende dansker, men røg altså ud med cifrene 21-8, 18-21, 19-21, på sine første to, tabte sæt i turneringen. 

I første sæt havde han ellers været aldeles overlegen, og var foran med 20-5, inden en tummelumsk Ginting åd sig lidt ind i kampen.

Ved afslutningen af sidste alt udspillede der sig en større kontrovers, da Axelsen mente, at Gintang, der ikke havde slået verdensetteren siden 2020, havde slået et vinderslag mens fjerbolden fortsat var på danskerens banehalvdel.

Dommeren afviste dog Axelsens anklager, og Ginting hjemtog resten af sættet, og dermed kampen, derfra. 

Danskeren kommenterede kort efter kampens afslutning, at "hvis der ikke var fejl der, så skal jeg til Louis Nielsen".

Danskeren startede ellers fremragende og kørte indoneseren rundt på banen.

Spillemæssigt var der klasseforskel, og det kunne også ses på resultattavlen, hvor Axelsen lynhurtigt kom foran 9-2.

Axelsen dominerede alle dele af spillet og skulle blot bruge lidt mere end et kvarter på at køre første sæt hjem.

I andet sæt var Ginting langt bedre med. Indoneseren havde mere succes i det høje tempo, mens Axelsen havde svært ved at finde linjerne på banen.

Det var tydeligt, at Ginting ønskede at spille meget kort oppe ved nettet, hvilket ikke bekom Axelsen lige så godt.

Det gav Ginting en 15-12-føring. Axelsen satte derfra en god periode sammen og vandt fem bolde i træk, men lige lidt hjalp det.

Ginting svarede igen, og med tempofyldt spil sikrede indoneseren sættet efter at have vundet fem af de sidste seks bolde.

Jævnbyrdigheden fortsatte ind i tredje sæt, hvor Gintings stil stadig voldte Axelsen problemer, og de to spillere fulgtes pænt ad i den første del af sættet.

Mod slutningen fandt Ginting storspillet frem. Indoneseren lavede stort set ikke en fejl og med otte bolde i træk, gik Ginting fra at være bagud 10-12 til 18-12.

Axelsen viste dog stor mental styrke og fightede sig tilbage.

Ved 18-18 endte de to spillere i en lang duel, der kontroversielt endte i indonesisk favør, og det formåede danskeren ikke at rejse sig fra.

Axelsen var stærkt utilfreds med kampens dommer i situationen, da han mente, at Gintings ketsjer var over nettet, da han slog til bolden, hvilket de efterfølgende billeder også viste, at den havde været.