Vild kvalifikation får Haas-chef til at forvente point: Imponeret af Magnussen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Vild kvalifikation får Haas-chef til at forvente point: Imponeret af Magnussen
Der er lagt i kakkelovnen til en dansk toppræstation i Miami, efter Kevin Magnussen sluttede kvalifikationen som nummer fire.
Der er lagt i kakkelovnen til en dansk toppræstation i Miami, efter Kevin Magnussen sluttede kvalifikationen som nummer fire.
Jared C. Tilton/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Heldet var på Kevin Magnussens side i sidste del af lørdagens Formel 1-kvalifikation i Miami. Et uheld forpurrede flere konkurrenters sidste forsøg på at sætte en hurtig omgang, og det sikrede Magnussen en startplacering som nummer fire.

Omvendt var teamkollega Nico Hülkenberg en smule uheldig i anden kvalifikationsrunde, Q2, så han ikke kom videre til Q3 og starter som nummer 12.

Det samlede billede er dog enormt opløftende for holdet inden søndagens grandprix, mener teamchef Günther Steiner.

"Kevin, som sikrede sin fjerdeplads med den hurtigste tid af alle konkurrenter på brugte dæk, gjorde et fantastisk stykke arbejde," lyder det fra Steiner i en pressemeddelelse fra Haas.

"Uheldigvis kom Nico ikke videre til Q3, hvilket ikke kun var hans skyld. Men hvis man er utilfreds med at starte som nummer 12, så er det ikke skidt. Vi er stadig i en god position til at komme i pointene."

Den kaotiske Q3, hvor Charles Leclerc kørte galt og ødelagde den sidste del af kvalifikationen, sikrede Red Bulls Sergio Perez pole position foran Fernando Alonso i Aston Martin.

Ferraris Carlos Sainz starter lige foran Kevin Magnussen, hvis præstation giver forventninger til søndagens løb.

"Vi er nødt til fortsat at præstere, men hvis alt går efter planen, så skulle vi gerne få nogle point," lyder det fra Günther Steiner.

Magnussen viste lørdag allerede i første kvalifikationsrunde, Q1, at der er god fart i Haas-bilen, da han satte femtebedste tid og sikkert bookede plads i Q2.

Her timede danskeren sine to planlagte omgange perfekt og kørte sig forholdsvist sikkert videre som nummer ni, inden han altså blev firer i Q3.

Resultatet er en klar oprejsning for Magnussen, efter at han er blevet overgået af Hülkenberg i alle hidtidige kvalifikationer og på pointkontoen, hvor tyskeren har samlet seks point mod danskerens ene point.

Magnussen har til gengæld været bedre end teamkollegaen i tre af fire grandprixer. Løbet i Miami sættes i gang klokken 21.30 søndag dansk tid.