Årets hold i Superligaen: Guldvindende 'løver' og målfarlig 'ulv' pryder holdet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Årets hold i Superligaen: Guldvindende 'løver' og målfarlig 'ulv' pryder holdet

Opdateret
Årets hold i Superligaen: Guldvindende 'løver' og målfarlig 'ulv' pryder holdet
Årets hold i Superligaen: Guldvindende 'løver' og målfarlig 'ulv' pryder holdetLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Superligaen er slut og guldmedaljerne røg til København, men hvem har været de bedste spillere i løbet af de seneste 32 spillerunder? Flashscore giver her et bud på de bedste 11 spillere fra sæsonen og sat dem op i en 4-2-3-1-formation.

Kamil Grabara – målmand (FC København)

Kamil Grabara
Kamil GrabaraBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kamil Grabaras sæson startede ganske forfærdeligt med en skrækkelig hovedskade i anden spillerunde ude mod AaB. Den polske landsholdskeeper sad derefter ude i et par måneder, mens FCK i mellemtiden havde hentet den tidligere Premier League-målmand Mathew Ryan.

Da Grabara blev kampklar igen, gik der dog ikke længe, før han igen var førstevalg i løveburet. Og det var han så resten af sæsonen, hvor han var voldsomt afgørende for, at FCK kunne komme tilbage til toppen og slutte sæsonen med mesterskabet.

Elias Jelert – venstre back (FC København)

Jubel efter FCK-sejr i Viborg
Jubel efter FCK-sejr i ViborgBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den purunge back Elias Jelert har i denne sæson for alvor slået sit navn fast som en af de mest lysende talenter i Danmark. Jelert har både spillet højre og venstre back i sæsonen, og det har han gjort på et forrygende niveau. Hos Flashscore har vi valgt at sætte ham på ’Årets hold’, fordi han hurtigt blev førstevalg under Jacob Neestrup foran blandt andre Kevin Diks – en beslutning, som Neestrup nok er yderst tilfreds med i kølvandet på mesterskabet.

Yann Bisseck – stopper (AGF)

Bisseck jubler efter sikret bronzemedalje
Bisseck jubler efter sikret bronzemedaljeBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den tyske forsvarsklippe Yann Bisseck har været svær at komme udenom – både på banen og på ’Rundens hold’. Han er derfor selvfølgelig også blandt de bedste 11 i denne sæson. AGF lukkede færrest mål ind i sæsonen, og det er blandt andet takket være Yann Bisseck. Den 22-årige stopper har nok været den bedste forsvarsspiller i sæsonen, og det ville næsten være utopi at tro, at han også er at finde i Aarhus, når den nye sæson starter.

Nicolas Bürgy – stopper (Viborg FF)

Nicolas Bürgy
Nicolas BürgyProfimedia

Viborg var i store dele af sæsonen helt med fremme i kampen om det danske mesterskab. Selvom det ”kun” endte med en fjerdeplads, så viste de sig flot frem i denne sæson. Nicolas Bürgy har været fast mand i Viborgs forsvar, og den dygtige schweizer har præsteret på et virkeligt højt niveau gennem hele sæsonen. Han har været en central del af det Viborg-hold, som stadig har chancen at komme på endnu et europæisk eventyr.

Tobias Mølgaard – højre back (AGF)

Tobias Mølgaard og Jacob Nielsen fejrer bronzemedaljen
Tobias Mølgaard og Jacob Nielsen fejrer bronzemedaljenBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tobias Mølgaard har været decideret fremragende i den sidste del af sæsonen. Den tidligere Vejle-spiller havde svært ved at bide sig fast på holdet i starten af sæsonen, men efter en skade til Thomas Kristensen i starten af marts har Mølgaard været fast inventar på holdet. Han har udfyldt rollen i forsvaret til perfektion, og han har været vital for AGF’ernes flotte bronzemedalje. Mølgaard er foretrukket på ’Årets hold’ foran Viborg-talentet Anton Gaaei, der også har været flyvende.

Mads Bidstrup – central midtbane (FC Nordsjælland)

Mads Bidstrup
Mads BidstrupClaus Bech/Ritzau Scanpix

Sikke en sæson af Brentford-lejesvenden Mads Bidstrup. Den defensive midtbanespiller har været uundværlig for det guldjagtende FC Nordsjælland-mandskab, der måtte se sig slået på målstregen af FCK. Mads Bidstrup har gennem hele sæsonen været forrygende til at nedbryde modstandernes opbygningsspil. Derudover har han været fænomenal i det karakteristiske FCN-pasningsspil. Selvom det ikke endte med guldmedaljer, så kan Bidstrup være stolt af sine præstationer i sæsonen.

Viktor Claesson – central midtbane (FC København)

Viktor Claesson
Viktor ClaessonLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den rutinerede svensker har været ekstremt afgørende i spillet på den sidste tredjedel af banen for FCK i denne sæson. Med 13 mål og fire oplæg blev Viktor Claesson også topscorer for københavnerne, der kunne fejre sit 15. mesterskab. Claesson var en af dem, der også i sæsonens svære start, holdt et acceptabelt niveau og voksede sammen med resten af holdet, da Neestrup overtog styringen af holdet.

Mohamed Daramy – venstre kant (FC København)

Mohamed Daramy
Mohamed DaramyBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Venstrekanten på ’Årets hold’ er endnu en lejesvend. Daramy kunne ikke finde sine fødder i Ajax, og han blev derfor lejet af FCK. Og selvom den unge offensivspiller lige skulle have banket noget rust af, så kom han i den grad op i omdrejninger. Daramy sluttede sæsonen af med otte mål og fire assists. Han var nærmest ustyrlig i starten af foråret, hvor han var med til at trække FCK-holdet helt op i toppen af tabellen.

Nicolai Vallys – offensiv midtbane (Brøndby IF)

Vallys jubler med resten af Brøndby-holdet
Vallys jubler med resten af Brøndby-holdetBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det har ikke været en nem sæson for Brøndby IF, som dog på imponerende vis formåede at komme i mesterskabsspillet. Nicolai Vallys fik heller ikke en nem start på Vestegnen efter skiftet fra Silkeborg grundet et tidligere forhold til rivalerne fra FCK. Vallys så dog ikke ud til at være tynget af det pres fra nogle BIF-tilhængere. Han blev nemlig den Brøndby-spiller med flest målinvolveringer i sæsonen med otte mål og ni oplæg. Vallys var derfor involveret i mere end én tredjedel af Brøndby samlede antal mål.

Gustav Isaksen – højre kant (FC Midtjylland)

Gustav Isaksen
Gustav IsaksenClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Den talentfulde kantspiller er et af de hotteste salgsemner i Superligaen, og kigger man på topscorerlisten, kan man godt forstå hvorfor. Gustav Isaksen har leveret hele 17 kasser i en ellers skuffende FCM-sæson, hvor ’ulvene’ glippede mesterskabsspillet på sidste spilledag. Selvom Isaksen nok er fortid på MCH Arena ganske snart, så skal han og resten af Thomas Thomasbergs tropper lige spille om en plads i Europa. De mange mål kunne ikke overses, og derfor er Isaksen med på ’Årets hold’.

Ernest Nuamah – angriber (FC Nordsjælland)

Ernest Nuamah
Ernest NuamahClaus Bech/Ritzau Scanpix

Ernest Nuamah har i denne sæson været en forrygende frontløber for FC Nordsjælland. Den blot 20-årige ghaneser har gennem sæsonen lignet en spiller, der meget vel kunne være på vej til en større liga. Med 12 scoringer og fire oplæg blev han topscorer for FCN. Det vides ikke, om Ernest Nuamah er at finde i Superligaen i næste sæson, men angriberen har gjort sig fortjent til en plads på ’Årets hold’.