Superliga-optakt: FCK kan hjemtage The Double i den gamle hovedstad

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Superliga-optakt: FCK kan hjemtage The Double i den gamle hovedstad

FCK jubler over i scoring i deres seneste kamp i Superligaen
FCK jubler over i scoring i deres seneste kamp i SuperligaenClaus Bech/Ritzau Scanpix
Hvis resultaterne flasker sig for de nykårede pokalmestre, så kan mesterskabet blive afgjort 2. pinsedag. Hjemmeholdet fra Viborg er omvendt pisket til sejr, hvis deres spinkle mesterskabsdrømme skal bestå. Alt andet end tre points, eliminerer Viborg fra mesterskabsdiskussionen.

De grønblusede spillere fra Viborg FF, har gang i strålende sæson. Med to runder tilbage er de stadig en mulighed når snakken falder på en dansk mester, selvom en top-3 placering lyder mere plausibel. FC København lignede langt fra en kommende dansk mester, da Jess Thorup blev afløst af Jacob Neestrup. De regerende danske mestre er dog det eneste hold der selv kan afgøre deres skæbne. To sejre i de sidste to kamp - så er mesterskabet i hus.

Form og indbyrdes opgør

Viborg har tabt en af de sidste fem kampe, da de tabte med 3-0 i Aarhus. Århusianerne er også de seneste, der har vundet i domkirkebyen. Viborg er typisk gode på hjemmebane og kørte også FC København over i det første møde i sæsonen. Københavnerne fik ikke et ben til jorden, da Viborg vandt med 4-2.

Seneste kamp i Viborg
Seneste kamp i ViborgFlashscore

FC København har vundet tre kampe i træk, blandt andet sidste weekends syvmåls-thriller over AGF. Jacob Neestrup, der tidligere har stået i spidsen for Viborg, har forsøgt sig med alternative formationer på det seneste, grundet mange skader og karantæner.

Viborgs sejr i 3. spillerunde er den eneste hjemmesejr til Viborg over FCK, siden 2004, hvor uafgjort er det typiske resultat i de to holds møder i Viborg.

Formbarometeret for de to hold
Formbarometeret for de to holdFlashscore

Hold øje med disse

Venstre side af banen bliver et fokuspunkt for begge sider rent offensivt. I den ene side er det duellen mellem to gange Elias, nemlig tuneseren Elias Achouri og købehavnernes Elias Jelert. Achouri kan ting med bolden som få kan og Jelert bliver defensivt udfordret. Omvendt kan Achouris manglende defensive evner, åbne en motorvej til Jelert i hans offensive ryk frem ad banen.

Anton Gaaei kommer på en svær opgave
Anton Gaaei kommer på en svær opgaveBo Amstrup/Ritzau Scanpix

I den anden siden er det Mohamed Daramy, forudsat han er fit nok til at spille, mod unge Anton Gaaei, som flere eksperter har på årets hold som højre back. Forudsætningerne for dysten er de samme som hos Elias og Elias, men nøglerne til sejr ligger her for begge mandskaber.

Det siger profilerne

Clint Leemans til Viborg Folkeblad
Clint Leemans til Viborg FolkebladBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Mohamed Daramy til fck.dk
Mohamed Daramy til fck.dkProfimedia

Skader og karantæner

På skadeslisten hos Viborg er Mads Lauritsen, Zan Zaletel, Marokhy Ndione og Nils Mortimer.

FC København mangler langtidsskadede Carlos Zeca, Nicolai Boilesen, Akinkunmi Amoo og David Khocholava.

Kampen kan følges direkte på Flashscores kampside.