Viktor Axelsen vender kampen og slår indoneser ved sæsonfinalerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Viktor Axelsen vender kampen og slår indoneser ved sæsonfinalerne

Viktor Axelsen holder liv i sin chance ved sæsonfinalerne.
Viktor Axelsen holder liv i sin chance ved sæsonfinalerne.Profimedia
Den danske verdensetter i badminton, Viktor Axelsen, var fredag presset til sejr mod indonesiske Anthony Ginting ved BWF World Tour Finals i Kina.

Danskeren startede rigtig skidt, men vendte undervejs kampen rundt og vandt i tre sæt, 16-21, 21-7, 21-13.

Det var langt fra første gang, at Anthony Ginting måtte se sig slået af danskeren. Indoneseren har nu tabt de sidste 11 kampe mod Viktor Axelsen. Den seneste Ginting-sejr i de indbyrdes opgør var i januar 2020.

I kampens begyndelse så det dog ud til, at Ginting skulle bryde den dårlige stime. Indoneseren lagde kampen ud ekstrem aggressivt, hvilket gav pote og tydeligt frustrerede Axelsen.

Der var ikke mange ting, der fungerede for den danske verdensetter i størstedelen af første sæt, hvor særligt offensiven haltede.

Mod slutningen af sættet livede danskeren en smule op og fandt noget rytme. Gintings føring havde dog vokset sig for stor til, at comebacket var muligt, og derfor tog indoneseren sættet 21-16.

Viktor Axelsen tog de gode takter med videre, hvor han kom langt bedre fra start i andet sæt.

Axelsen fokuserede langt mere på sit grundspil og satsede ikke lige så meget, hvilket sikrede danskeren de første seks point i andet sæt.

Langsomt begyndte offensiven også at fungere for danskeren. Det er ellers en del af spillet, som danskeren har haft store problemer med både i første sæt fredag og i de to kampe tidligere i turneringen.

Samtidig satte Ginting ikke mange fødder rigtigt på banen i sættet, som Axelsen vandt 21-7.

Andet sæts kampbillede fortsatte ind i tredje sæt, hvor Axelsen var forvandlet i forhold til starten af kampen.

Danskeren viste mere overskud i spillet, end i starten af kampen, der var vendt helt på hovedet. Alle Axelsen bolde, der tidligere gik ud, var nu på den rigtige side af stregen, mens det modsatte var tilfældet for Ginting.

Der var aldrig tvivl om udfaldet i tredje sæt, som Axelsen vandt 21-13.

Den anden gruppekamp, der vil afgøre Axelsens endelige placering i gruppen, er endnu ikke færdigspillet.