Viktor Axelsen rejser sig oven på VM-skuffelse

Viktor Axelsen rejser sig oven på VM-skuffelseMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det kom som et chok, da Viktor Axelsen røg ud i kvartfinalen ved VM efter et nederlag til den indiske spiller H.S. Prannoy i Royal Arena.

Tirsdag var Axelsen tilbage på den store badmintonscene med succes og en sejr i to sæt over indoneseren Chico Aura Dwi Wardoyo.

Axelsen vandt kampen i første runde af Super 1000-turneringen China Open med cifrene 21-17, 21-18.

Dermed fik den danske verdensetter rejst sig oven på VM-skuffelsen, men det var dog med visse skønhedsfejl mod verdens nummer 21.

I første sæt kom Axelsen bagud 2-4, og lidt senere var han også nede med 6-8.

Axelsen bragte sig foran 16-13, men indoneseren svarede godt tilbage og udlignede til 17-17.

Herfra skruede Axelsen op for tempo og opfindsomhed og vandt fire point i træk og snuppede første sæt.

Lidt af det samme billede på kampen gentog sig i andet sæt.

Chico Aura Dwi Wardoyo kom hurtigt foran 2-0, og lidt senere var han i spidsen med 4-3.

Axelsen tog derefter teten med en solid føring på 13-7. Indoneseren gav dog ikke op og skabte kontakt ved 17-17.

Når indoneseren vandt sine point, råbte han ofte noget i stil med "jubii", og det fik han en advarsel for af dommeren.

Det generede dog ikke Axelsen, som kun lod sin modstander vinde et enkelt point mere i kampen, før han kunne juble over åbningssejren.

Dermed er Axelsen ligesom Anders Antonsen videre til næste runde, som svarer til ottendedelsfinalerne.

I mixeddouble røg Mathias Christiansen og Alexandra Bøje ud efter et nederlag på 14-21, 22-24 til et sydkoreansk par.