Lovende resultater giver forhåbninger om flot VM for dansk badminton

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lovende resultater giver forhåbninger om flot VM for dansk badminton

Danmark kommer til VM efter god indflyvning
Danmark kommer til VM efter god indflyvningProfimedia
Da Badminton Danmark tilbage i efteråret sammen med Team Danmark lavede målsætningen for næste uges VM, var Viktor Axelsen eneste realistiske medaljekandidat.

Derfor satte man et beskedent mål om to medaljepoint, hvilket svarer til en sølvmedalje eller to bronzemedaljer.

Siden er der dog sket en del i positiv retning. Anders Antonsen har vist tegn på tidligere tiders niveau, og et par af doublerne har løftet niveauet. Også Mia Blichfeldt virker bedre end længe.

Selv om Kenneth Jonassen stadig noterer sig, at kun Axelsen er seedet til en medalje, så har optakten til VM givet løfter om flere gode danske præstationer.

"Det giver øget håb om, at vi kan drille, altså udfordre, dem som ligger højere på verdensranglisten, end vi nromalt gør", siger han.

Det gør det blandt andet, fordi de gode resultater, som flere af danskerne har lavet på det seneste, ikke har været tilfældige.

"Jeg hæfter mig ved, at det har været gode præstationer. Det har ikke været gratis finalepladser", slår han fast.

Anders Antonsen har tidligere været oppe som nummer to i verden, men skader og formdyk har præget de seneste par år.

Anders Antonsen
Anders AntonsenMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Han måtte trække sig med en lille skade ved Japan Open for et par uger siden, men han slår fast, at den har han fået bugt med og er helt klar.

Og med det spil, han viste ved Korea Open for en måned siden, hvor han strøg til tops og slog store navne som Chou Tien Chen, Shi Yu Qi og Loh Kean Yew, kan han nå langt ved VM.

Rigtig langt mener TV 2 Sports ekspert Jim Laugesen.

"Han har fundet noget i sit spil igen, og han har perfekte forhold. Han kommer ind, hvor der ikke er nogen, som forventer meget af ham, og det elsker han."

"Det kan godt være, det vil være en overraskelse, men den vil ikke være så stor, hvis ham og Axelsen ender med at stå finalen mod hinanden", siger Laugesen.

Den erfarne herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup vandt VM-bronze i 2021, men siden har de haft svært ved at finde melodien.

På det seneste har de dog igen fundet skarpheden og stabiliteten i spillet. De måtte trække sig af private årsager inden andenrundekampen i Japan Open senest, men kommer derudover med 12 sejre i træk og to turneringssejre under bæltet fra både European Games og Canada Open.

"Det har giver noget selvtillid og tro på tingene, efter at vi har været lidt i en downperiode. Vi har fået to titler, og det giver noget tro på, at vi kan være med, hvor det er sjovt", lyder det fra Kim Astrup.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje
Mathias Christiansen og Alexandra BøjeMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Blandt andet slog parret de olympiske mestre på vejen mod titlen i Canada.

Og endelig er mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje begyndt at få flere sejre over store navne under bæltet.

Det resulterede blandt andet i en flot sejr i Singapore Open i juni og en sølvmedalje ved European Games.

"Vi er på noget nær vores højeste niveau nogensinde lige for tiden. Vi er blevet noget mere stabile, og det er også derfor, at vi nu ligger nummer 11 i verden", siger Mathias Christiansen.

Viktor Axelsen er stadig Danmarks med afstand største medaljekandidat, og derfor maner sportschef Jens Meibom stadig til besindighed, når folk kalder målsætningen uambitiøs.

"Vi står et andet sted end i efteråret, og det er positivt. Så jeg kan godt se mere end to medaljepoint, men jeg kan også sagtens godt se færre", siger han.

VM spilles fra 21. til 27. august i Royal Arena.